30 min
175 c
0
Utstyr
- Rund form ca 24-25 cm i dia
Ingredienser
Bunn
- 200 g malte mandler
- 250 g melis
- 3 stk egg
- 1 ss hvetemel
Trøffelkrem
- 1 dl melis
- ¾ dl vann
- 3 stk eggeplommer
- 150 g smør romtemp
- 3 ss oboy eller 1 ss kakao
Topping
- marsipanlokk
- 1½ plate dronningsjokolade
- 20 g delfiafett
Fremgangsmåte
Bunn
- Pisk egg og melis til eggedosis, ha mel og malte mandler i og vend det forsiktig inn. Stekes som angitt. La kaken avkjøles i formen.200 g malte mandler, 3 stk egg, 1 ss hvetemel, 250 g melis
Trøffelkrem
- Kok melis og vann i ca 8 min til det er seigt. AvkjølPisk eggeplommene fluffy.Pisk smør med sjokoladepulveret1 dl melis, ¾ dl vann, 3 stk eggeplommer, 150 g smør, 3 ss oboy eller 1 ss kakao
Topping
- Ha ringen på kaken, fordel kremen på bunnenSkjær til marsipanlokket så det passer i formen og legg marsipanlokket oppå kremen. Smelt sjokoladen med delfiafett og smør utover marsipanen.marsipanlokk, 1½ plate dronningsjokolade, 20 g delfiafett
- Jeg pyntet med sjokoladeroser, men sesongens bær er like godt.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!