Mandelkake med trøffelkrem

Foto: Shutterstock
Skriv ut Del på Facebook
30 min
175 c
0

Utstyr

  • Rund form ca 24-25 cm i dia

Ingredienser
 

Bunn

  • 200 g malte mandler
  • 250 g melis
  • 3 stk egg
  • 1 ss hvetemel

Trøffelkrem

  • 1 dl melis
  • ¾ dl vann
  • 3 stk eggeplommer
  • 150 g smør romtemp
  • 3 ss oboy eller 1 ss kakao

Topping

  • marsipanlokk
  • plate dronningsjokolade
  • 20 g delfiafett

Fremgangsmåte
 

Bunn

  • Pisk egg og melis til eggedosis, ha mel og malte mandler i og vend det forsiktig inn.
    Stekes som angitt. La kaken avkjøles i formen.
    200 g malte mandler, 3 stk egg, 1 ss hvetemel, 250 g melis

Trøffelkrem

  • Kok melis og vann i ca 8 min til det er seigt. Avkjøl
    Pisk eggeplommene fluffy.
    Pisk smør med sjokoladepulveret
    1 dl melis, ¾ dl vann, 3 stk eggeplommer, 150 g smør, 3 ss oboy eller 1 ss kakao

Topping

  • Ha ringen på kaken, fordel kremen på bunnen
    Skjær til marsipanlokket så det passer i formen og legg marsipanlokket oppå kremen.
    Smelt sjokoladen med delfiafett og smør utover marsipanen.
    marsipanlokk, 1½ plate dronningsjokolade, 20 g delfiafett
  • Jeg pyntet med sjokoladeroser, men sesongens bær er like godt.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!