Formkaker
35 – 45 min
175 c
Lett
+
+
+
8
Ingredienser
Kaken
- ¾ kopp vanlig yoghurt eller gresk yoghurt
- 1½ kopp fint sukker
- 4 stk store egg
- 1½ kopp mel
- ¾ kopp mandelmel
- 3 ts bakepulver
- ¾ ts salt
- 1 ts mandelekstrakt
- 2 ts vaniljeekstrakt
- ¾ kopp solsikkeolje druefrø eller rapsolje
Topping
- ½ kopp skivede mandler
- 1 ts revet appelsinskall
- 3 ss appelsinjuice
- ¾ kopp melis
- 1 ts vaniljeekstrakt se tips
- ½ ts mandelekstrakt se tips
Fremgangsmåte
- Forvarm ovnen til 175 ° C. Spray en 24 cm rund kakeform (med minst 6 cm høye sider) med bakespray. Ha bakepapir i bunnen og spray lett med bakespray.Legg mandlene i en ildfast form. Spre til et enkelt lag. Stek i 15 minutter eller til det bare begynner å bli blek gyldenbrunt, rør hvert 5. minutt. Fjern fra ovnen og sett til side for å kjøle seg ned (disse skal brukes til slutt for å toppe kaken).Rør sammen appelsinskall, appelsinjuice, melis og ekstrakter i en liten bolle til glasuren. Rør med visp til glatt. Dekk til og sett til side.I en stor bolle rører du yoghurt, sukker og egg til den er godt blandet.Tilsett mel, mandelmel, bakepulver, salt og ekstrakter. Røres sammen.Tilsett oljen og rør godt. Ikke bekymre deg, i begynnelsen ser det ut til å skille seg, men fortsett å røre til det er glatt. Dette kan ta 2-3 minutter.Hell røren i formen og stek i 35-45 minutter, til kaken føles fjærende ved berøring i midten og en tannpirker eller kaketester som er satt inn i midten, kommer ren ut. Dekk løst med folie hvis den blir for brun nær slutten og kaken fortsatt ikke er ferdig *. Vær forsiktig så du ikke baker for høyt. Avkjøl kake på et rist i 10 minutter; Vri den deretter ut av pannen på stativet.Mens kaken fremdeles er varm, bruk en konditorbørste og pensle forsiktig glasuren over hele kaken. Bare fortsett å gå over kaken til glasuren er borte. Noe av det vil dryppe av, men det meste vil suge inn. Dryss de ristede mandlene over toppen av kaken mens glasuren er våt og klapp forsiktig. La kaken avkjøles helt. Dryss med melis og server.
Tips og triks!
Dette er en engelsk oppskrift og de har vanilje ekstrakt. Vi har essenser. Da blir mengden helt annerledes. Smak dere frem til rett smak.
Sprøyt folie lett med kokespray eller gni med litt olje for å forhindre at kaken klistrer seg til folien
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!