Mandelkake

Skriv ut Del på Facebook
Formkaker
35 – 45 min
175 c
Lett
+
+
+
8

Ingredienser
 

Kaken

  • ¾ kopp vanlig yoghurt eller gresk yoghurt
  • kopp fint sukker
  • 4 stk store egg
  • kopp mel
  • ¾ kopp mandelmel
  • 3 ts bakepulver
  • ¾ ts salt
  • 1 ts mandelekstrakt
  • 2 ts vaniljeekstrakt
  • ¾ kopp solsikkeolje druefrø eller rapsolje

Topping

  • ½ kopp skivede mandler
  • 1 ts revet appelsinskall
  • 3 ss appelsinjuice
  • ¾ kopp melis
  • 1 ts vaniljeekstrakt se tips
  • ½ ts mandelekstrakt se tips

Fremgangsmåte
 

  • Forvarm ovnen til 175 ° C. Spray en 24 cm rund kakeform (med minst 6 cm høye sider) med bakespray.
    Ha bakepapir i bunnen og spray lett med bakespray.
    Legg mandlene i en ildfast form. Spre til et enkelt lag. Stek i 15 minutter eller til det bare begynner å bli blek gyldenbrunt, rør hvert 5. minutt. Fjern fra ovnen og sett til side for å kjøle seg ned (disse skal brukes til slutt for å toppe kaken).
    Rør sammen appelsinskall, appelsinjuice, melis og ekstrakter i en liten bolle til glasuren. Rør med visp til glatt. Dekk til og sett til side.
    I en stor bolle rører du yoghurt, sukker og egg til den er godt blandet.
    Tilsett mel, mandelmel, bakepulver, salt og ekstrakter. Røres sammen.
    Tilsett oljen og rør godt. Ikke bekymre deg, i begynnelsen ser det ut til å skille seg, men fortsett å røre til det er glatt. Dette kan ta 2-3 minutter.
    Hell røren i formen og stek i 35-45 minutter, til kaken føles fjærende ved berøring i midten og en tannpirker eller kaketester som er satt inn i midten, kommer ren ut.
    Dekk løst med folie hvis den blir for brun nær slutten og kaken fortsatt ikke er ferdig *. Vær forsiktig så du ikke baker for høyt. Avkjøl kake på et rist i 10 minutter; Vri den deretter ut av pannen på stativet.
    Mens kaken fremdeles er varm, bruk en konditorbørste og pensle forsiktig glasuren over hele kaken. Bare fortsett å gå over kaken til glasuren er borte. Noe av det vil dryppe av, men det meste vil suge inn. Dryss de ristede mandlene over toppen av kaken mens glasuren er våt og klapp forsiktig.
    La kaken avkjøles helt. Dryss med melis og server.

Tips og triks!

Dette er en engelsk oppskrift og de har vanilje ekstrakt. Vi har essenser. Da blir mengden helt annerledes. Smak dere frem til rett smak.
Sprøyt folie lett med kokespray eller gni med litt olje for å forhindre at kaken klistrer seg til folien
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!