Mango sorbet

Foto: Shutterstock

Nå er det snart høysommer og tid for is!

Skriv ut Del på Facebook
Jeg er så heldig å ha ismaskin og i år skal den brukes!!

Ingredienser
 

  • 2-3 mango, ca. 300 g hver

Sukkersirup

  • 150 g sukker
  • 2 dL vann
  • saft av 1-2 lime
  • evt 1 eggehvite da blir sorbeten mer kremaktig og lett

Fremgangsmåte
 

  • Velg så moden mango som mulig. Skrell mangoene. Skjær kjøttet fra steinen.
  • Kok opp sukkersirupen i mellomtiden.
  • La sirupen avkjøles litt.
  • Puré mangokjøttet i sukkerlaget. Smak til med limejuice. La den avkjøles helt før den går i ismaskin.
  • Bearbeid pureen i en iskremmaskin. Når det begynner å tykne kan det eventuelt tilsettes en eggehvite. Det gjør en sorbet mer kremaktig og lett.
  • Gjør isen ferdig i ismaskinen. Avkjøl i 2-3 timer i fryseren
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!