Nå er det snart høysommer og tid for is!
Jeg er så heldig å ha ismaskin og i år skal den brukes!!
Ingredienser
- 2-3 mango, ca. 300 g hver
Sukkersirup
- 150 g sukker
- 2 dL vann
- saft av 1-2 lime
- evt 1 eggehvite da blir sorbeten mer kremaktig og lett
Fremgangsmåte
- Velg så moden mango som mulig. Skrell mangoene. Skjær kjøttet fra steinen.
- Kok opp sukkersirupen i mellomtiden.
- La sirupen avkjøles litt.
- Puré mangokjøttet i sukkerlaget. Smak til med limejuice. La den avkjøles helt før den går i ismaskin.
- Bearbeid pureen i en iskremmaskin. Når det begynner å tykne kan det eventuelt tilsettes en eggehvite. Det gjør en sorbet mer kremaktig og lett.
- Gjør isen ferdig i ismaskinen. Avkjøl i 2-3 timer i fryseren
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!