Marsipanbløtkake fra Bogen

Denne kaken er satt sammen på sommerstedet på Hurum, Bogen. Derav navnet!

Den består av en valnøttbunn, sukkerbrødbunn, bringebær mousse og krem. Utenpå har jeg et marsipanlokk. Marsipanen har jeg kjøpt på bakeriet. Jeg synes den er best å jobbe med. Men Rema 1000 sin marsipan er OK, den har noen flere flekker av mandelskall, men bryr man seg ikke om det er den faktisk ganske god å jobbe med. 

I smakstestingen av kaken i Hele Norge Baker, synes Pascal og Linda at moussen var for stiv, det har jeg tatt høyde for og redusert antall gelantinplater fra 8 til 5.

Skriv ut Del på Facebook
+
+
+

Ingredienser
 

Sukkerbrød

 • 6 stk egg
 • 180 gr sukker
 • 180 gr hvetemel
 • 1 sitron revet skall
 • 1 ts bakepulver

Valnøttbunn

 • 200 gr sukker
 • 350 gr malte valnøtter
 • 6 stk eggehvitter
 • litt salt

Bringebærpure

 • 800 gr bringebær
 • 50 gr sukker

Italiensk marengs

 • 300 gr sukker
 • 170 gr vann
 • 230 gr eggehvitte

Bringebærmousse

 • 5 plater gelantin
 • 3 dl fløte
 • 300 gr bringebærpure
 • 300 gr marengs

Fremgangsmåte
 

Sukkerbrød:

 • Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Ikke pisk på for høy hastighet, da blir det for mye luft i røra. Sikt inn hvetemel og bakepulver og vend det inn i eggedosisen. Fyll røra i en 26 cm form og stek på nederste rille ved 160*C i ca. 30 – 35 min.

Valnøttbunn

 • Pisk eggehvitene med litt salt, når hviten begynner å stivne tilsettes sukkeret litt etter litt. Bland litt marengs med de malte valnøttene og vend så resten inn. Stekes ved 175 gr. ca 25 min til den har fått farge.

Bringebærpuré:

 • Kokes i noen få min og siles. Avkjøles, må få ca. 300 gram.

Italiensk marengs:

 • Kok vann og sukker i ca 8 min til det når 121*C. Mens sukkervannet koker, piskes eggehvitene på medium hastighet. Hell sukkervannet i en tynn stråle ned i eggehvitene. Pisk til marengsen er nesten helt kald.

Bringebærmousse:

 • Bland 300 gram marengs og 300 gram bringebærpure. Legg 5 plater gelatin i bløt i minst 5 min. og smeltes i bringebærpureen. 3 dl fløte piskes til bløt krem. Bland mousse, puré og tilsett krem. Kjøl ned.

Krem til fyll 2

 • Pisk 6 dl krem til myke topper. hakk 200 gr. valnøtter og skrap ut frøene fra vaniljestangen og bland dette i kremen. Bruker du 2 plater gelantin får du en mer stabil krem.

Montering

 • Del sukkerbrødet i to. Legg valnøttbunnen nederst, sett kakeringen rundt kaken og hell moussen over. Sett kjølig til den er nesten stiv. Legg den første sukkerbrødbunnen på moussen, ha på krem og den siste sukkerbrødbunnen. Smør kaken med pisket krem og trekk den med marsipan. Pynt etter ønske.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!