Denne kaken er satt sammen på sommerstedet på Hurum, Bogen. Derav navnet!
Den består av en valnøttbunn, sukkerbrødbunn, bringebær mousse og krem. Utenpå har jeg et marsipanlokk. Marsipanen har jeg kjøpt på bakeriet. Jeg synes den er best å jobbe med. Men Rema 1000 sin marsipan er OK, den har noen flere flekker av mandelskall, men bryr man seg ikke om det er den faktisk ganske god å jobbe med.
I smakstestingen av kaken i Hele Norge Baker, synes Pascal og Linda at moussen var for stiv, det har jeg tatt høyde for og redusert antall gelantinplater fra 8 til 5.
![](https://www.matgleden.no/wp-content/uploads/2020/11/egg-144x144.jpg)
![](https://www.matgleden.no/wp-content/uploads/2020/11/Gluten-144x144.jpg)
![](https://www.matgleden.no/wp-content/uploads/2020/11/melk5-144x144.jpg)
![](https://www.matgleden.no/wp-content/uploads/2020/11/notter-144x144.jpg)
0
Ingredienser
Sukkerbrød
- 6 stk egg
- 180 gr sukker
- 180 gr hvetemel
- 1 sitron revet skall
- 1 ts bakepulver
Valnøttbunn
- 200 gr sukker
- 350 gr malte valnøtter
- 6 stk eggehvitter
- litt salt
Bringebærpure
- 800 gr bringebær
- 50 gr sukker
Italiensk marengs
- 300 gr sukker
- 170 gr vann
- 230 gr eggehvitte
Bringebærmousse
- 5 plater gelantin
- 3 dl fløte
- 300 gr bringebærpure
- 300 gr marengs
Fremgangsmåte
Sukkerbrød:
- Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Ikke pisk på for høy hastighet, da blir det for mye luft i røra. Sikt inn hvetemel og bakepulver og vend det inn i eggedosisen. Fyll røra i en 26 cm form og stek på nederste rille ved 160*C i ca. 30 – 35 min.
Valnøttbunn
- Pisk eggehvitene med litt salt, når hviten begynner å stivne tilsettes sukkeret litt etter litt. Bland litt marengs med de malte valnøttene og vend så resten inn. Stekes ved 175 gr. ca 25 min til den har fått farge.
Bringebærpuré:
- Kokes i noen få min og siles. Avkjøles, må få ca. 300 gram.
Italiensk marengs:
- Kok vann og sukker i ca 8 min til det når 121*C. Mens sukkervannet koker, piskes eggehvitene på medium hastighet. Hell sukkervannet i en tynn stråle ned i eggehvitene. Pisk til marengsen er nesten helt kald.
Bringebærmousse:
- Bland 300 gram marengs og 300 gram bringebærpure. Legg 5 plater gelatin i bløt i minst 5 min. og smeltes i bringebærpureen. 3 dl fløte piskes til bløt krem. Bland mousse, puré og tilsett krem. Kjøl ned.
Krem til fyll 2
- Pisk 6 dl krem til myke topper. hakk 200 gr. valnøtter og skrap ut frøene fra vaniljestangen og bland dette i kremen. Bruker du 2 plater gelantin får du en mer stabil krem.
Montering
- Del sukkerbrødet i to. Legg valnøttbunnen nederst, sett kakeringen rundt kaken og hell moussen over. Sett kjølig til den er nesten stiv. Legg den første sukkerbrødbunnen på moussen, ha på krem og den siste sukkerbrødbunnen. Smør kaken med pisket krem og trekk den med marsipan. Pynt etter ønske.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!