Marsipankake

Skriv ut Del på Facebook
Fin festkake til mange personer. Denne oppskriften er stekt i en ekstra høy form, 25 cm. Men du kan steke den i to former også.
Porsjoner 20 pers

Ingredienser
 

Lars Lians sukkerbrød

  • 8 stk egg
  • 200 gr sukker fingranulert
  • 200 gr hvetemel siktet
  • 1 stk sitron kun skallet, finrevet
  • frø fra en vaniljestang

Pasjonsfruktcurd

  • 4 stk eggeplommer
  • 140 gr sukker
  • 110 gr pasjonsfruktpure
  • frossen Finnes i boks fra Jacobs, finnes også på select flavor nettbutikk
  • 100 gr smør kaldt i terninger

Bringebær og mascarponekrem

  • 800 gr friske bringebær
  • 8 ss sukker
  • 6 plater gelantin bløtlegges i 10 min
  • 250 gr mascarpone
  • 6 dl fløte
  • 1 ts vaniljepulver ellerfra fra 2 vaniljestenger
  • 2 ss siktet melis

Fremgangsmåte
 

Sukkerbrødet

  • Lars Lian bruker en spesiell metode når han baker sukkerbrød. Han varmer opp egg, sukker, sitronskall og vanilje til sukker er oppløst i en bolle over vannbad. Det gjør at eggedosisen blir ekstra luftig og kaken blir ekstra saftig.
  • Ha eggeblandingen i en piskebolle og pisk i minst 10 min. til eggedosisen er lys og luftig. Vend inn melet i 3 omganger, veldig forsiktig så du ikke slår ut all luften.

Steking

  • Stek ved 170 gr i ca 30 min midt i ovnen. Følg godt med. Hvelv sukkerbrødet på en plate dekket med bakepapir og la formen stå på hodet til kaken er kald. Bunnen skal deles i 3 lag.

Pasjonsfruktcurd

  • Bland eggeplommer, sukker og pasjonsfruktcurd i en kasserolle, varm blandingen og rør godt til det blir en tykk krem ( kan boble et par ganger) Hell kremen i en bolle og pisk inn kaldt smør. Avkjøl. Lag den gjerne dagen før du skal bruke den og sett den kjøleskapet.

Bringebær og mascarponekrem

  • Rens bringebær. Knus noen i en blender. Legg gelatinplater i bløt i kaldt vann i ca 10 minutter. Ta gelatinplatene opp av vannet, klem ut vannet og smelt i mikroovn i en liten skål. Bland den smeltede gelantinen med de knuste bringebærene.
  • Pisk fløten nesten stiv (ikke for mye). Bland kremen inn i mascarponeosten litt etter litt. Pisk inn vaniljen og melisen til slutt. Vend bringebærene inn i kremen.

Monter kaken slik

  • Legg en kakepappskive i bunnen av formen som du stekte kaken i. Legg topplaget av kaken i bunnen av formen, dynk med pasjonsfrukt lake ( bland pasjonsfrukt, vann og sukker til det smaker og friskt) Legg et lag med pasjonsfruktcurd, legg et lag med bringebærkremen over der. Så neste lag kake, og gjenta lagene. Legg på toppen og dynk den og. Sett i kjøleskap til kremen har stivnet. Jeg bruker bestandig bunnen av kaken på toppen, fordi den har rettere kanter.
  • Kjevle ut marsipanlokket. Det må være ganske tynt og mye større en kaken.. Mål høyden på kaken x med 2 og pluss på diameteren på kaken. EKS. Denne kaken er 25 cm i dia. og 10 cm. høy = 45cm . Da må lokket kjevles til minst 55/60 cm i diameter. Du må strekke det ned langs sidene så det ikke blir bretter nederst.
  • Skjær av det overflødige og rull 2 lengder som tvinnes sammen.
  • Den kaken har jeg pyntet med sjokoladeblomster laget av Nontemp hvit sjokolade. Jeg farget den rød med pastafarger. Det blir like fint med hvit eller brun sjokolade.

Notes

Slik lager du blomstene .
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Verket.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!