Medaljonger

Skriv ut Del på Facebook
Småkaker
Norsk
7-8 min.
180 gr

Ingredienser
 

Kjeks

  • 3 stk egg
  • 250 gr sukker
  • 500 gr hvetemel
  • 300 gr smør
  • 3 ts bakepulver

Sitronkrem nr. 1

  • 200 gr delfiafett
  • 375 gr melis eller fingranulert sukker
  • sitrondråper etter smak

Sitronkrem nr. 2

  • 2 stk sitroner finraspet skall
  • dl sukker, fingranulert Smak til, heller for lite enn for mye.
  • 3 stk egg
  • 125 gr smør
  • 1 stk eggeplomme
  • 2 dl sitronsaft friskpresset

Fremgangsmåte
 

Kjeks

  • Pisk egg og sukker til eggedosis.
    Sikt på ½ parten av melet og smøret helles i.
    Ta så resten av melet med bakepulver og kna til en god deig.
    La den hvile i kjøleskap, gjerne til dagen etter.
  • Ta den ut ca 30 min før du begynner å kjevle. Stikk ut kjeks med en passende ring, en liten kaffekopp gjør nytten!

Sitronkrem nr. 1

  • Smelt delfiafett på svak varme. Bland resten i. La den avkjøles.
    Smøres på kakene når de er avkjølt.
    Denne kremen er mer holdbar enn den andre.

Sitronkrem nr. 2

  • Vask sitroner før du tar av skallet (gjerne i strimler). Press sitronsaft av tre sitroner ==> til 2 dl.
    Visp sammen egg og eggeplomme i en bolle. Visp til blandingen er jevn og klumpfri.
    Ha sitronsaft, skall, sukker og vispet egg i en kjele. Rør i blandingen over svak varme til det tykner, men ikke koker.
    Ta kjelen av platen og visp inn smør.
    Smør sitronkremen på kjeksene når de skal spises.
    kremen er holdbar ca 14 dager i kjøleskap og har du kjeksene klare i boks er det fort gjort å smøre noen ferdig.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Verket.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!