Medisterkaker med vri

Skriv ut Del på Facebook
Jeg har aldri brukt medisterfarse til medisterkaker, men Gladkokken fikk meg til å prøve. Medisterdeigen måtte bestilles, da det plutselig er knapphet på det. Og da var jeg i gang!
Gladkokken brukte både kanel og kardemomme, men det synes ikke jeg at hører hjemme her.
12-15 min.
180 gr
Allergener
Personer 8

Ingredienser
 

  • 1 kg medisterdeig
  • 600 gr kjøttdeig
  • ½ ss salt
  • ½ ts ingefær
  • pepper
  • litt nellik om du liker det
  • ca 2-3 dl melk

Fremgangsmåte
 

  • Rør kjøttdeigen først med saltet, så den blir litt seigere i konsistensen.
    Tilsett resten av krydderne. Bland, gjerne i kjøkkenmaskin.
    Tilsett medisterdeigen og rør godt.
    Tilsett kald melk til konsistensen blir løsere.
    Stek en liten prøvekake for å smake om krydderiene er rett mengde!
  • Stek så resten av kakene, jeg bruker en isskje med "utkaster". Da blir alle kakene like store og runde og fine!
    Man spiser jo med øynene også!
  • Enten kan du fryse de slik og steke de ferdig i stekovn når de skal brukes eller steke de ferdig i stekovnen med en gang.
  • Bon appetit, som vi sier i Norge!!
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Verket.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!