Jeg har aldri brukt medisterfarse til medisterkaker, men Gladkokken fikk meg til å prøve. Medisterdeigen måtte bestilles, da det plutselig er knapphet på det. Og da var jeg i gang!Gladkokken brukte både kanel og kardemomme, men det synes ikke jeg at hører hjemme her.
12-15 min.
180 gr
8
Ingredienser
- 1 kg medisterdeig
- 600 gr kjøttdeig
- ½ ss salt
- ½ ts ingefær
- pepper
- litt nellik om du liker det
- ca 2-3 dl melk
Fremgangsmåte
- Rør kjøttdeigen først med saltet, så den blir litt seigere i konsistensen.Tilsett resten av krydderne. Bland, gjerne i kjøkkenmaskin.Tilsett medisterdeigen og rør godt. Tilsett kald melk til konsistensen blir løsere.Stek en liten prøvekake for å smake om krydderiene er rett mengde!
- Stek så resten av kakene, jeg bruker en isskje med "utkaster". Da blir alle kakene like store og runde og fine! Man spiser jo med øynene også!
- Enten kan du fryse de slik og steke de ferdig i stekovn når de skal brukes eller steke de ferdig i stekovnen med en gang.
- Bon appetit, som vi sier i Norge!!
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!