Hvis du maler deigen selv, så har du full kontroll på fettinnhold. Den bør ha ca 23 % fett.
Jeg pleier alltid å lage medisterkakene tidlig og putte dem i fryseren. Jeg bruner dem godt på begge sider og lar de ettersteke med ribba på julaften, da blir de saftige og gode.
4 pers
Ingredienser
- 500 g medisterdeig
- 1 ts salt
- 4 ts potetmel = 20 g
- ½ ts pepper
- ¼ ts ingefær
- ca ¼ l kald melk
Fremgangsmåte
- Rør salt godt inn i deigen
- Tilsett de andre ingrediensene og rør godt
- Spe med melken litt etter litt og rør godt mellom hver speing. Jeg liker at deigen blir litt løs, for da synes jeg at kakene blir porøse og fine.Stek alltid en prøvekake, for å kjenne etter om det er nok krydder. Jeg kjøper alltid nytt krydder når jeg skal igang med dette, for det taper seg i smak etter å ha ligget i åpen pose.Velbekomme!
Tips og triks!
Denne oppskriften er også god til en kjøttpudding med epler og svisker inni. Da smører jeg farsen utover på et fuktet bakepapir, legger på svisker og eplebåter og ruller den sammen. Stekes i vannbad ovn på 180 g i ca 1 time. Dekk den til om den blir for brun på toppen. Puddingen skal ha ca 75 gr. innertemp.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!