Medisterkaker

Foto: Matgleden

Hvis du maler deigen selv, så har du full kontroll på fettinnhold. Den bør ha ca 23 % fett.

Skriv ut Del på Facebook
Jeg pleier alltid å lage medisterkakene tidlig og putte dem i fryseren. Jeg bruner dem godt på begge sider og lar de ettersteke med ribba på julaften, da blir de saftige og gode.
4 pers

Ingredienser
 

  • 500 g medisterdeig
  • 1 ts salt
  • 4 ts potetmel = 20 g
  • ½ ts pepper
  • ¼ ts ingefær
  • ca ¼ l kald melk

Fremgangsmåte
 

  • Rør salt godt inn i deigen
  • Tilsett de andre ingrediensene og rør godt
  • Spe med melken litt etter litt og rør godt mellom hver speing. Jeg liker at deigen blir litt løs, for da synes jeg at kakene blir porøse og fine.
    Stek alltid en prøvekake, for å kjenne etter om det er nok krydder. Jeg kjøper alltid nytt krydder når jeg skal igang med dette, for det taper seg i smak etter å ha ligget i åpen pose.
    Velbekomme!

Tips og triks!

Denne oppskriften er også god til en kjøttpudding med epler og svisker inni. Da smører jeg farsen utover på et fuktet bakepapir, legger på svisker og eplebåter og ruller den sammen. Stekes i vannbad ovn på 180 g i ca 1 time. Dekk den til om den blir for brun på toppen. Puddingen skal ha ca 75 gr. innertemp.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!