Medisterpølser

Foto: Shutterstock

Hjemmelagde medisterpølser, alle får til det!

Skriv ut Del på Facebook Legg til i min samling

Ingredienser
 

  • 1,5 kg fet svinefarse ca 23/24 %
  • 100 g fersk ingefær kan bruke 1 ts tørket også.
  • 1 ts allehånde
  • 1 ss sort pepper
  • 3 ts salt
  • 3 egg
  • 2 dl fløte
  • ca 5 meter tarmer fås hos slakteren

Fremgangsmåte
 

  • Ingefær kuttes fint. Grovkvern alle ingrediensene en gang.
    Det hele eltes sammen, deigen må ikke bli for bløt.
  • Det ble veldig godt med fersk ingefær. I pølsene kan man ha i det man ønsker av urter og andre krydderier. Søk på nett etter idèer om du ikke har noen. Men uansett er det lurt å steke en prøvekake før pølsene blir stappet, slik at du kjenner om det nok krydder.
  • Deigen fylles på tarmer, ikke for fast. Hjelp til underveis med å fordele deigen. Knyt med en hyssing mellom pølsene i passe lengder.
  • Tarmer bestilles på butikken og kommer i små beger veldig saltet. De må ligge i bløt før bruk. Tarmene er veldig holdbare.
  • Jeg har kjøttkvern med pølsestapper og trer derfor tarmen på pølsehornet og stapper deigen ned i kvernen og fyller pølsene slik.

Tips og triks!

Her er det linker til forskjellige måter å stappe pølser:   Denne måten krever litt løsere deig.
Ny link:
https://youtu.be/z4UUBVWcAhk
 
https://youtu.be/F1ac19uFMbI
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!