Auberginedipp
0
Ingredienser
- 4 store lilla auberginer
- ½ rødløk
- 1 fedd hvitløk knust
- 125 ml olivenolje 1/2 kopp
- 4 ss sitronsaft
- havsalt og nykvernet pepper etter smak
- 3 ss frisk persille hakket
Fremgangsmåte
- For å forberede denne superenkle melitzanosalata (gresk aubergine-dip), så start med å bake auberginene i en forvarmet ovn ved 200C.
- Du kan enten bake dem hele eller skjære i to på langs, avhengig av hvor lang tid du har på å bake dem. Velger du å bake de hele, bruk en gaffel til å lage noen hull i auberginene, legg de på et fat og stek i ca 1 time.
- Fjern skallet på auberginene og del fruktkjøttet i terninger.
- Ha fruktkjøttet og de resterende ingrediensene i en stor bolle og bland kraftig med en tresleiv. (Hvis du foretrekker at melitzanosalataen din skal ha en mer kremet tekstur, ha ingrediensene i en blender eller foodprosessor og pulser, tilsett olivenolje gradvis på en jevn strøm.
- Alternativt mos auberginene med en gaffel). La melitzanosalataen (gresk aubergine-dip) avkjøles og sett i kjøleskapet for å la smakene blande seg.
- Server melitzanosalataen i en liten bolle pyntet med en hel svart oliven.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!