Melitzanosalata

Auberginedipp

Skriv ut Del på Facebook Legg til i min samling

Ingredienser
 

  • 4 store lilla auberginer
  • ½ rødløk
  • 1 fedd hvitløk knust
  • 125 ml olivenolje 1/2 kopp
  • 4 ss sitronsaft
  • havsalt og nykvernet pepper etter smak
  • 3 ss frisk persille hakket

Fremgangsmåte
 

  • For å forberede denne superenkle melitzanosalata (gresk aubergine-dip), så start med å bake auberginene i en forvarmet ovn ved 200C.
  • Du kan enten bake dem hele eller skjære i to på langs, avhengig av hvor lang tid du har på å bake dem. Velger du å bake de hele, bruk en gaffel til å lage noen hull i auberginene, legg de på et fat og stek i ca 1 time.
  • Fjern skallet på auberginene og del fruktkjøttet i terninger.
  • Ha fruktkjøttet og de resterende ingrediensene i en stor bolle og bland kraftig med en tresleiv. (Hvis du foretrekker at melitzanosalataen din skal ha en mer kremet tekstur, ha ingrediensene i en blender eller foodprosessor og pulser, tilsett olivenolje gradvis på en jevn strøm.
  • Alternativt mos auberginene med en gaffel). La melitzanosalataen (gresk aubergine-dip) avkjøles og sett i kjøleskapet for å la smakene blande seg.
  • Server melitzanosalataen i en liten bolle pyntet med en hel svart oliven.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!