Mini vannbakkelser med fyll

Porsjoner 10

Ingredienser
 

Vannbakkels

  • 5 dl vann
  • 250 gr. smør
  • 250 gr. mel
  • 8 små egg er eggene store må du ha færre

Vaniljekrem

  • 5 dl melk
  • 150 gr sukker
  • 60 gr maizena
  • 4 stk eggeplommer
  • 125 gr meierismør

Krokan

  • 2 dl sukker
  • 2 dl mandler

Fremgangsmåte
 

  • Kok opp vann og smør
  • Ha i alt melet på en gang og rør kraftig over varmen til deigen slipper kjelen
  • Ha den over i en annen bolle og rør inn ett og ett egg. Pass på så røren ikke blir for tynn.
  • Tegn opp rundinger og sprøyt i boller på et bakepapir .
  • Stek ved 200 gr.varmluft ca 20-25 min, de må bli godt stekt så de holder fasongen. Stikk hull i kakene og stek på 170 ca 5 min for å tørke dem litt ut inni. Kjølne. Stikk hull igjen og fyll med den smaksatte vaniljekremen.

Vaniljekrem

  • Kok opp melken med halvparten av maizenaen Pisk lett sammen egg, sukker og resten av maizena. Pisk inn halvparten av smøret, la det kjølne litt og pisk inn resten. Del i 2 og smak til med sitron og skall og finmalt krokan.
  • Ha gjerne smeltet sjokolade over den som er smaksatt med litt sitronskall.

Krokan

  • Smelt sukker i en stekepanne med mandler til det er pent brunt. La bli kaldt og kjør det i en foodprosessor til det er finmalt.
  • Ta kremen over i en sprøyteposte med en lang tyll. Stikk hull i vannbakkelsen med tyllen og sprøyt inn til det tyter litt ut. Enjoy!!
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Verket.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!