10
Ingredienser
Vannbakkels
- 5 dl vann
- 250 gr. smør
- 250 gr. mel
- 8 små egg er eggene store må du ha færre
Vaniljekrem
- 5 dl melk
- 150 gr sukker
- 60 gr maizena
- 4 stk eggeplommer
- 125 gr meierismør
Krokan
- 2 dl sukker
- 2 dl mandler
Sjokoladekrem
- 270 g melk
- 85 g eggeplomme
- 85 g melis
- 30 g maizena
- 75 g mørk sjokolade
- 50 g smør
- litt rom ikke nødvendig
Fremgangsmåte
- Kok opp vann og smør
- Ha i alt melet på en gang og rør kraftig over varmen til deigen slipper kjelen
- Ha den over i en annen bolle og rør inn ett og ett egg. Pass på så røren ikke blir for tynn.
- Tegn opp rundinger og sprøyt i boller på et bakepapir .
- Stek ved 200 gr.varmluft ca 20-25 min, de må bli godt stekt så de holder fasongen. Stikk hull i kakene og stek på 170 ca 5 min for å tørke dem litt ut inni. Kjølne. Stikk hull igjen og fyll med den smaksatte vaniljekremen.
Vaniljekrem
- Kok opp melken med halvparten av maizenaen Pisk lett sammen egg, sukker og resten av maizena. Pisk inn halvparten av smøret, la det kjølne litt og pisk inn resten. Del i 2 og smak til med sitron og skall og finmalt krokan.
- Ha gjerne smeltet sjokolade over den som er smaksatt med litt sitronskall.
Krokan
- Smelt sukker i en stekepanne med mandler til det er pent brunt. La bli kaldt og kjør det i en foodprosessor til det er finmalt.
- Ta kremen over i en sprøyteposte med en lang tyll. Stikk hull i vannbakkelsen med tyllen og sprøyt inn til det tyter litt ut. Enjoy!!
Sjokoladekrem
- Finhakk sjokoladen.Kok opp melken med halvparten av sukkeret, la den avkjøles i 5-10 minutter.Pisk sammen eggeplommer, maisenna og resten av sukkeret.Bland melkeblandingen inn i eggeplommevispen, sett tilbake på komfyren og kok opp under omrøring, la det koke i 2-3 minutter, ta av varmen.Bland inn sjokoladen mens du rører. Når sjokoladen er smeltet blander du inn smøret og til slutt romen, avkjøles.Fyll kremen i sprøytepose med tynn tyll.Stikk tyllen i bunnen av hver kule og fyll med sjokoladekrem.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!