Dette er Manuelas oppskrift. Jeg har sammenlignet mange, både på amerikanske og norske sider. Jeg kom frem til at denne så mest lik ut den vi fikk på Privaten i går. Den var nemlig sykt god!!!
25 min.
170 C
0
Ingredienser
Fudge Brownie
- 300 g mørk sjokolade kakaoinnhold 70 %
- 150 g usaltet smør
- 4 store egg
- 350 g sukker
- 60 g mel
- 3 ss. kakao
- ½ ts havsalt
- 1 ts vaniljepaste valgfri
Sjokoladepudding
- 150 gram sukker
- 60 gram ekte kakao pulver
- 35 gram maisenna
- ¼ ts salt
- 4 eggeplomme romtemperert
- 600 ml h-melk
- 3 ss smør
- 2 ts. vanilla bean paste eller vaniljesukker
- 85 g mørk sjokolade hakket
Fremgangsmåte
Fudge brownie
- Ha sjokolade i en bolle sammen med smør og smelt det over et vannbad.
- Ha egg og sukker og Vanilla paste i en annen bolle og bland det lett sammen før du rører inn den smeltede sjokoladeblandingen. ( Det som er viktig å huske på, er at man ikke visper mer enn høyst nødvendig etter at eggene er tilsatt.) Max 30 sec.
- Bland sammen mel, kakao og salt og vend det inn i røren med en slikkepott, Max 30 sec.
- Hell røren over i en form som er minst 25 x 30 cm og kledd med bakepapir. Stek den på 170 °C i 25 minutter, ikke lenger. Avkjøl Brownies helt.Du kan også bruke en rund stor form.
- Avkjøl helt.
Sjokoladepudding
- Ha sukker, maisenna, salt og kakao i en tykkbunnet kjele, rør det godt sammen med en visp.
- Tilsett eggeplommene, rør det godt sammen, røren vil være ganske tykk nå!
- Tilsett melk, kok opp på middels varme mens du rører hele tiden, slik at kremen ikke setter seg fast i bunnen.
- Kok opp under stadig omrøring, gi det ett 30 sekunder oppkok.
- Ta kjelen av platen, rør inn smør i klatte , tilsett vanilje og hakket sjokolade, rør godt til den er neste er avkjølt.
- Ha sjokoladepudding over i en annen bolle og dekk puddingen med plastfolie, La plastfolie ligge helt nedi kremen slik at det ikke dannes skorpe.
- Sett den til avkjøling i noen timer.
Sett sammen
- Ha en plastring i springformen fram til du treffer kanten av brownie bunnen, det gir en penere kant når du løsne springformen senere.
- Ta sjokolade pudding ut av kjøleskapet, visp den lett slik at det ikke er klumper i røren.
- Hell sjokolade puddingen over den avkjølte brownies bunnen.
- Sett i kjøleskapet i 30 minutter.
- Oppbevar kaken kjølig fram til servering, kaken holder seg bra i kjøleskapet i 2 dager.
- Du kan servere den med vaniljekrem eller vanlig krem på toppen, men det er også veldig godt med et dryss av kakao!
- Server, nyt, den er så god.
Tips og triks!
Hvis du vil lage porsjonsformer, kan du stikke ut rundinger av brownien og ha sjokoladepudding på toppen.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!