Mixed fryed rice

Foto: Shutterstock

Sønn min sin favoritt «sidedish» når vi bodde i India.

Skriv ut Del på Facebook
0

Ingredienser
 

  • 3 ss smør i biter på ca 1 ss.
  • 2 store egg pisket
  • 2 mellomstore gulrøtter skrelt og i terninger
  • 1 liten hvit løk i terninger
  • ½ kopp frosne erter
  • 3 fedd hvitløk finhakket
  • salt og sort pepper
  • 4 kopper kokt og kjølt ris jeg foretrekker kortkornet hvit ris
  • 3 vårløk i tynne skiver
  • 3 –4 ss soyasaus eller mer etter smak
  • 2 ts østerssaus valgfritt
  • ½ ts ristet sesamolje

Fremgangsmåte
 

  • Varm 1/2 ss smør i en stor sautépanne* over middels høy varme til den er smeltet. Tilsett eggene og lag en såvidt stekt eggerøre. Sett det tilside på en tallerken.
  • Tilsett ytterligere 1 ss smør i pannen og varm opp til den er smeltet.
    Tilsett gulrøtter, løk, erter og hvitløk, og smak til med en sjenerøs klype salt og pepper. Stek i ca 5 minutter eller til løken og gulrøttene er myke. Øk varmen til høy, tilsett de resterende 1 1/2 ss smør og rør til det er smeltet.
    Tilsett umiddelbart ris, vårløk, soyasaus og østerssaus (hvis du bruker), og rør til det er blandet. Fortsett å sautere i ytterligere 3 minutter for å steke risen, rør av og til. (Jeg liker å la risen hvile litt mellom hver gang jeg rører slik at den blir sprø på bunnen.) Ha så i eggene og rør sammen. Fjern fra varmen og rør inn sesamolje til den er blandet. Smak til og smak til med ekstra soyasaus, om nødvendig.
  • Server umiddelbart, eller oppbevar i en forseglet beholder i opptil 3 dager.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!