Foto: Marit Hegle Bildet er kun for illustrasjon, jeg har ikke bakt denne oppskriften.
Kake
40 – 60 C
160 C
kan lages på forhånd og fryses
+
+
+
Ingredienser
Bunn
- 4 store egg eller 5 små
- 250 g sukker
- 400 g nøtter
- 100 g hvetemel
- 2 ts bakepulver
- ½ dl melk om nødvendig
Fyll
- 3 dl. Kremfløte
- litt Cognac og hakkede sjokolade
Mokkafromasj
- 2 små egg
- 50 g sukker
- 3 plater gelantin
- 3 dl kremfløte
- ½ pl kokesjokolade
- ½ dl kaffe
Fremgangsmåte
Bunn
- Pisk egg og sukker til eggedosis, tilsett malte nøtter, hvetemel, bakepulver og melk, om røren kjennes veldig fast.
- Hell røren i 28 cm form, godt smurt.
- Stek kaken ved 160 C i ca 40 – 60 min. Avkjøl og del i 2.
Fyll
- Pisk kremen, og bland inn finhakket sjokolade. Dynk bunnen bunnene med litt cognac ( om du vil ha den smaken da)
- Sett ringen til kakeformen rundt kakebunnen. Legg på fyllet og den andre bunnen. Sett kjølig.
Mokkafromasj
- Legg gelantin i kaldt vann i ca 10 min.
- Pisk egg og sukker til eggedosis, pisk fløten stiv
- Riv sjokoladen.
- Løs gelantin opp i varm kaffe, la kaffen avkjøles før den blandes med kremene
- Blant alt forsiktig sammen, la fromasjen stivne litt før du har den på kaken.
- Sett kaken kjølig til alt har stivnet og pynt med 3 dl. pisket krem og mokkabønner ved servering. Eller pynt med det du liker.
Tips og triks!
Det skulle opprinnelig være de små cognac sjokoladebitene i dette fyllet, men de får man ikke kjøpt mer.
Man kan jo bruke eks Daim eller andre biter sjokolade med fyll som man liker.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!