Mørdeigskjeks med Stiltonost

Foto: Shutterstock

Toppet med pære og litt grønt

Skriv ut Del på Facebook
20 – 25 min
180 C
20 kjeks

Ingredienser
 

  • 125 g stilton
  • 100 g smør
  • 250 g hvetemel
  • 250 f finhakkete valnøtter

Topping

  • 2 – 3 stk sprø pærer
  • lettrømme eller creme fraiche
  • grønt til pynt, brønnkarse, karse eller annnet

Fremgangsmåte
 

  • Ha ost og smør i en bolle og pisk det lyst og kremet.
    Tilsett mel og valnøtter og smak til med pepper.
  • Bland til deigen er samlet, ha den på et melet underlag og samle den til en deig.
    Trykk deigen ut i en form på ca 20 x 30 cm og riss med en kniv 20 like store stykker.
  • Stek i ca 20 – 25 min. til mørdeigsbunnen begynner å bli gyllen.
  • Skjær den varme bunnen til enkeltkjeks langs rissene.
    Avkjøles i formen.
  • Rett før servering skjæres pærene i 2, fjerner kjernehusene og skjæres i fine skiver.
    Legg en liten rømme/ creme fraiche klatt på hver kjeks og topp med pæreskiver.
    Pynt med litt rømme og litt grønt.

Tips og triks!

Kjeksene kan gjøres ferdig i god tid og oppbevares i tett beholder. Pærene kan også gjøres ferdig, men må da pensles med sitronsaft for ikke å bli brune.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!