Toppet med pære og litt grønt
20 – 25 min
180 C
20 kjeks
Ingredienser
- 125 g stilton
- 100 g smør
- 250 g hvetemel
- 250 f finhakkete valnøtter
Topping
- 2 – 3 stk sprø pærer
- lettrømme eller creme fraiche
- grønt til pynt, brønnkarse, karse eller annnet
Fremgangsmåte
- Ha ost og smør i en bolle og pisk det lyst og kremet.Tilsett mel og valnøtter og smak til med pepper.
- Bland til deigen er samlet, ha den på et melet underlag og samle den til en deig.Trykk deigen ut i en form på ca 20 x 30 cm og riss med en kniv 20 like store stykker.
- Stek i ca 20 – 25 min. til mørdeigsbunnen begynner å bli gyllen.
- Skjær den varme bunnen til enkeltkjeks langs rissene. Avkjøles i formen.
- Rett før servering skjæres pærene i 2, fjerner kjernehusene og skjæres i fine skiver.Legg en liten rømme/ creme fraiche klatt på hver kjeks og topp med pæreskiver.Pynt med litt rømme og litt grønt.
Tips og triks!
Kjeksene kan gjøres ferdig i god tid og oppbevares i tett beholder. Pærene kan også gjøres ferdig, men må da pensles med sitronsaft for ikke å bli brune.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!