Moule a l`ail

Skriv ut Del på Facebook Legg til i min samling
4

Ingredienser
 

  • 3 – 4 kg ferske, friske blåskjell avhengig av appetitt
  • 4 dl hvitvin eller vann
  • 3 stk sjalott løk
  • ca. 6 fedd hvitløk hva du liker av hvitløksmak
  • 2 stilker stangselleri
  • 3 dl kremfløte
  • persille
  • ca 80 gr smør
  • salt, pepper

Fremgangsmåte
 

  • Skjær løk og selleri i små biter, hakk persille og hakk hvitløk
  • Vask blåskjellene i kaldt vann og skrap eventuelle skjell som fremdeles henger på skallene. Fjern skjegg som henger ut.
  • Ha blåskjellene i kaldt vann og fjern alle ødelagte og de som ikke lukker seg.
  • Du kan gjerne bruke 2 gryter, blåskjell tar mye plass.
  • Surr grønnsakene i smør og hell på væske. Kok opp og ha i blåskjellene.
    Rist på kjelen av og til. Blåskjellene åpner seg i løpet av 5 – 10 min.
  • Ta blåskjellene ut av kjelen og kok kraften litt lenger. Den kan gjerne redusere noe.
    Ha i fløten og kok opp.
  • Ha blåskjellene over i egnede boller, strø over hakket kruspersille og hell over kraft.
    Jeg er så heldig å ha porsjons blåskjellkjeler fra Belgia!!
  • I Belgia serveres dette med med pommes frites og majones.
    Vi liker brød eller fritter og ketchup!
  • Nyt måltidet !!
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!