4
Ingredienser
- 3 – 4 kg ferske, friske blåskjell avhengig av appetitt
- 4 dl hvitvin eller vann
- 3 stk sjalott løk
- ca. 6 fedd hvitløk hva du liker av hvitløksmak
- 2 stilker stangselleri
- 3 dl kremfløte
- persille
- ca 80 gr smør
- salt, pepper
Fremgangsmåte
- Skjær løk og selleri i små biter, hakk persille og hakk hvitløk
- Vask blåskjellene i kaldt vann og skrap eventuelle skjell som fremdeles henger på skallene. Fjern skjegg som henger ut.
- Ha blåskjellene i kaldt vann og fjern alle ødelagte og de som ikke lukker seg.
- Du kan gjerne bruke 2 gryter, blåskjell tar mye plass.
- Surr grønnsakene i smør og hell på væske. Kok opp og ha i blåskjellene. Rist på kjelen av og til. Blåskjellene åpner seg i løpet av 5 – 10 min.
- Ta blåskjellene ut av kjelen og kok kraften litt lenger. Den kan gjerne redusere noe. Ha i fløten og kok opp.
- Ha blåskjellene over i egnede boller, strø over hakket kruspersille og hell over kraft. Jeg er så heldig å ha porsjons blåskjellkjeler fra Belgia!!
- I Belgia serveres dette med med pommes frites og majones.Vi liker brød eller fritter og ketchup!
- Nyt måltidet !!
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!