Blåskjell à la creme

Foto: Shutterstock

Blåskjellene er kjempefine nå!!  Når vi bodde i Belgia ble det fort vår favorittmat. Til vår store overraskelse ble de servert med pommes frites. Men det ble også fort en vane, dog ikke med aioli, men god gammeldags ketchup! Vi elsker blåskjellene med en kremet  suppe med smak av hvitløk og persille. Vi kjøpte også med oss de spesielle moules kjelene til å servere i, men vanlig dype tallerkener går selvsagt fint.

Det er billig, det går fort å lage og er kjempegodt!!

Skriv ut Del på Facebook
1

Ingredienser
 

  • 1 kg blåskjell som hovedrett går det med ca 1 kg blåskjell per person.
  • 1 stk løk
  • 15 cl tørr hvitvin
  • 100 gr smør
  • 50 gr mel
  • 3 fedd knust hvitløk
  • ca 3 dl fløte
  • hakket persille
  • salt og pepper

Fremgangsmåte
 

Forberedelser

  • Legg blåskjellene i vann, skrubb dem og fjern skjegg. Kast de som er ødelagt. De som selges i nett, pleier å være bra , men se over dem.

Koking

  • Surr løk i smør til den er blank. Hell på hvitvin og få den i kok. Legg i blåskjellene og damp de til de åpner seg, max 4-5 min ellers blir de overkokt og tørre.
  • Sil av kokevannet, dvs, hvitvin og blåskjellkraft i en annen kjele. Ha i hvitløk og persille og hell i fløten.
  • Lag en smør og meljevning ved å smelte smøret og røre inn melet.
  • Kok opp fløte og kraftblandingen og ha i meljevning litt etter litt til du har en god suppekonsistens. La suppen småputre ca 7 min. slik at melsmaken blir borte.

Servering

  • Ha blåskjellene over en bolle og hell suppen over. Nyt det enkle måltidet!! Nam nam!
  • Og slik ser det ut etterpå. I Belgia lærte vi også at å pirke ut blåskjellet med gaffel er feil…….Man tar selvsagt det første tomme blåskjellet og bruker det til å klemme rundt blåskjellet og dra det ut av skallet. Slik skal det gjøres. Og når du spiser suppen, henger du bestikk blåskjellet på kanten.

Tips og triks!

Dette er en «tommelfingerregel» oppskrift. Her kan du fint slumpe og smake deg til. Men fremgangsmåten er litt viktig for å få saftige blåskjell.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!