Blåskjellene er kjempefine nå!! Når vi bodde i Belgia ble det fort vår favorittmat. Til vår store overraskelse ble de servert med pommes frites. Men det ble også fort en vane, dog ikke med aioli, men god gammeldags ketchup! Vi elsker blåskjellene med en kremet suppe med smak av hvitløk og persille. Vi kjøpte også med oss de spesielle moules kjelene til å servere i, men vanlig dype tallerkener går selvsagt fint.
Det er billig, det går fort å lage og er kjempegodt!!
1
Ingredienser
- 1 kg blåskjell som hovedrett går det med ca 1 kg blåskjell per person.
- 1 stk løk
- 15 cl tørr hvitvin
- 100 gr smør
- 50 gr mel
- 3 fedd knust hvitløk
- ca 3 dl fløte
- hakket persille
- salt og pepper
Fremgangsmåte
Forberedelser
- Legg blåskjellene i vann, skrubb dem og fjern skjegg. Kast de som er ødelagt. De som selges i nett, pleier å være bra , men se over dem.
Koking
- Surr løk i smør til den er blank. Hell på hvitvin og få den i kok. Legg i blåskjellene og damp de til de åpner seg, max 4-5 min ellers blir de overkokt og tørre.
- Sil av kokevannet, dvs, hvitvin og blåskjellkraft i en annen kjele. Ha i hvitløk og persille og hell i fløten.
- Lag en smør og meljevning ved å smelte smøret og røre inn melet.
- Kok opp fløte og kraftblandingen og ha i meljevning litt etter litt til du har en god suppekonsistens. La suppen småputre ca 7 min. slik at melsmaken blir borte.
Servering
- Ha blåskjellene over en bolle og hell suppen over. Nyt det enkle måltidet!! Nam nam!
- Og slik ser det ut etterpå. I Belgia lærte vi også at å pirke ut blåskjellet med gaffel er feil…….Man tar selvsagt det første tomme blåskjellet og bruker det til å klemme rundt blåskjellet og dra det ut av skallet. Slik skal det gjøres. Og når du spiser suppen, henger du bestikk blåskjellet på kanten.
Tips og triks!
Dette er en «tommelfingerregel» oppskrift. Her kan du fint slumpe og smake deg til. Men fremgangsmåten er litt viktig for å få saftige blåskjell.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!