En autentisk Moussaka som raskt blir en favoritt
40 – 45 min
180 C
Ingredienser
- 400 g kjøttdeig
- 400 g hakket lammekjøtt
- 2 store løk
- 4-5 fedd hvitløk
- 2 ts. tørket timian
- 2 ts. tørket oregano
- 1 ts. kanel eller etter smak
- ½ teskje malte nellik eller etter smak
- 1 stor ss. tomatpuré
- litt vann/god kraft
- 400 g skrellede hakkede tomater eller en boks gode tomater
- 1 håndfull hakket persille
- 1 håndfull hakket basilikum
- oliven olje
- salt pepper og sukker
Grønnsaker
- 3-4 bakepoteter
- 2 auberginer
- 2 squashretter
- oliven olje
Topping
- 6 hele egg
- 250 g fetaost
- 50 g parmesan
- 4-5 dl gresk yoghurt
Fremgangsmåte
Grønnsaker
- Start med grønnsakene. Auberginene skjæres i skiver, drysses med salt og får trekke med saltet i 1/2 time.
- Potetene skrelles og kuttes i ikke for tynne skiver. Stek dem i en panne i olje til de er møre. Ta dem opp og la dem renne av på absorberende papir.
- Aubergineskivene klappes tørre og stekes også i pannen til de får litt farge. Ta dem opp og la dem dryppe av. Squashene skjæres også i skiver og stekes på samme måte som resten.
Kjøttblanding
- Til kjøttblandingen, hakk løk og hvitløk og fres i olivenolje i en gryte eller stekepanne til de begynner å ta litt farge. Så tilsettes kjøttdeigen og brunes. Brun litt og litt slik at det brunes og ikke kokes.Tilsett tomatpureen og la den steke i et minutt. Tilsett de hakkede, flådde tomatene og litt ekstra vann slik at kjøttet akkurat blir dekket. Tilsett krydder og urter, bland det hele godt, og la det surre under lokk i en time. Hvis blandingen er for våt, fjern lokket for å la noe av væsken koke av. Smak til med salt, pepper og sukker og la blandingen avkjøles litt.
Topping
- Pisk eggene sammen med yoghurten. Smuldre fetaen i blandingen. Riv fersk parmesan i. Salt og pepper.
- I en passende firkantet ildfast form med høye kanter legger du først et lag potetskiver, deretter et lag med aubergineskiver og til slutt et lag med squashskiver.
- Kjøttblandingen fordeles så i retten og toppes med mornaysaus. Riv ekstra parmesan over toppen og sett formen i ovnen på 180 grader i 40 minutter.
- La moussakaen hvile en halvtime før servering. En gresk salat er god som tilbehør.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!