Matgleden - Anne Bullen Eek

Moussaka alà brødrene Price

Matgleden

7. juni 2023

,

Foto: Shutterstock

En autentisk Moussaka som raskt blir en favoritt

Skriv ut Del på Facebook
Matgleden
40 – 45 min
180 C

Ingredienser
 

  • 400 g kjøttdeig
  • 400 g hakket lammekjøtt
  • 2 store løk
  • 4-5 fedd hvitløk
  • 2 ts. tørket timian
  • 2 ts. tørket oregano
  • 1 ts. kanel eller etter smak
  • ½ teskje malte nellik eller etter smak
  • 1 stor ss. tomatpuré
  • litt vann/god kraft
  • 400 g skrellede hakkede tomater eller en boks gode tomater
  • 1 håndfull hakket persille
  • 1 håndfull hakket basilikum
  • oliven olje
  • salt pepper og sukker

Grønnsaker

  • 3-4 bakepoteter
  • 2 auberginer
  • 2 squashretter
  • oliven olje

Topping

  • 6 hele egg
  • 250 g fetaost
  • 50 g parmesan
  • 4-5 dl gresk yoghurt

Fremgangsmåte
 

Grønnsaker

  • Start med grønnsakene. Auberginene skjæres i skiver, drysses med salt og får trekke med saltet i 1/2 time.
  • Potetene skrelles og kuttes i ikke for tynne skiver. Stek dem i en panne i olje til de er møre. Ta dem opp og la dem renne av på absorberende papir.
  • Aubergineskivene klappes tørre og stekes også i pannen til de får litt farge. Ta dem opp og la dem dryppe av. Squashene skjæres også i skiver og stekes på samme måte som resten.

Kjøttblanding

  • Til kjøttblandingen, hakk løk og hvitløk og fres i olivenolje i en gryte eller stekepanne til de begynner å ta litt farge. Så tilsettes kjøttdeigen og brunes. Brun litt og litt slik at det brunes og ikke kokes.
    Tilsett tomatpureen og la den steke i et minutt. Tilsett de hakkede, flådde tomatene og litt ekstra vann slik at kjøttet akkurat blir dekket. Tilsett krydder og urter, bland det hele godt, og la det surre under lokk i en time. Hvis blandingen er for våt, fjern lokket for å la noe av væsken koke av. Smak til med salt, pepper og sukker og la blandingen avkjøles litt.

Topping

  • Pisk eggene sammen med yoghurten. Smuldre fetaen i blandingen. Riv fersk parmesan i. Salt og pepper.
  • I en passende firkantet ildfast form med høye kanter legger du først et lag potetskiver, deretter et lag med aubergineskiver og til slutt et lag med squashskiver.
  • Kjøttblandingen fordeles så i retten og toppes med mornaysaus. Riv ekstra parmesan over toppen og sett formen i ovnen på 180 grader i 40 minutter.
  • La moussakaen hvile en halvtime før servering. En gresk salat er god som tilbehør.
Matgleden
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Financier

Tomat keftedes