Moussaka alà brødrene Price

Foto: Shutterstock

En autentisk Moussaka som raskt blir en favoritt

Skriv ut Del på Facebook
40 – 45 min
180 C

Ingredienser
 

  • 400 g kjøttdeig
  • 400 g hakket lammekjøtt
  • 2 store løk
  • 4-5 fedd hvitløk
  • 2 ts. tørket timian
  • 2 ts. tørket oregano
  • 1 ts. kanel eller etter smak
  • ½ teskje malte nellik eller etter smak
  • 1 stor ss. tomatpuré
  • litt vann/god kraft
  • 400 g skrellede hakkede tomater eller en boks gode tomater
  • 1 håndfull hakket persille
  • 1 håndfull hakket basilikum
  • oliven olje
  • salt pepper og sukker

Grønnsaker

  • 3-4 bakepoteter
  • 2 auberginer
  • 2 squashretter
  • oliven olje

Topping

  • 6 hele egg
  • 250 g fetaost
  • 50 g parmesan
  • 4-5 dl gresk yoghurt

Fremgangsmåte
 

Grønnsaker

  • Start med grønnsakene. Auberginene skjæres i skiver, drysses med salt og får trekke med saltet i 1/2 time.
  • Potetene skrelles og kuttes i ikke for tynne skiver. Stek dem i en panne i olje til de er møre. Ta dem opp og la dem renne av på absorberende papir.
  • Aubergineskivene klappes tørre og stekes også i pannen til de får litt farge. Ta dem opp og la dem dryppe av. Squashene skjæres også i skiver og stekes på samme måte som resten.

Kjøttblanding

  • Til kjøttblandingen, hakk løk og hvitløk og fres i olivenolje i en gryte eller stekepanne til de begynner å ta litt farge. Så tilsettes kjøttdeigen og brunes. Brun litt og litt slik at det brunes og ikke kokes.
    Tilsett tomatpureen og la den steke i et minutt. Tilsett de hakkede, flådde tomatene og litt ekstra vann slik at kjøttet akkurat blir dekket. Tilsett krydder og urter, bland det hele godt, og la det surre under lokk i en time. Hvis blandingen er for våt, fjern lokket for å la noe av væsken koke av. Smak til med salt, pepper og sukker og la blandingen avkjøles litt.

Topping

  • Pisk eggene sammen med yoghurten. Smuldre fetaen i blandingen. Riv fersk parmesan i. Salt og pepper.
  • I en passende firkantet ildfast form med høye kanter legger du først et lag potetskiver, deretter et lag med aubergineskiver og til slutt et lag med squashskiver.
  • Kjøttblandingen fordeles så i retten og toppes med mornaysaus. Riv ekstra parmesan over toppen og sett formen i ovnen på 180 grader i 40 minutter.
  • La moussakaen hvile en halvtime før servering. En gresk salat er god som tilbehør.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!