Multemousse kake

Foto: Shutterstock

Servert med en multesorbet!

Skriv ut Del på Facebook
5 min.
180° varmluft
8 personer

Utstyr

  • Rund form 25-26 cm i dia.

Ingredienser
 

Hasselnøtt bunn

  • 100 g finhakkede hasselnøtter nå finnes også hasselnøttmel
  • 2 stk eggehviter
  • 60 g sukker
  • 1 ts maizena
  • 1 ss smør til smøring av formen

Multemousse

  • 750 g multer
  • 150 g melis
  • 6 plater gelantin
  • 6 dl fløte

Multesorbet

  • 2 dl vann
  • 2 dl sukker
  • 750 g multer
  • litt sitronsaft

Fremgangsmåte
 

Hasselnøttbunn

  • Kjør hasselnøtter i en foodprosessor til de er finmalt. Stivpisk eggehviter med sukker og maizena til en stiv marengs.
  • Smør røren utover i springform, la det det bli igjen ca 2 cm rundt kanten ( for å gjøre plass til moussen)
    Stek bunnen som angitt og la den avkjøles i formen.

Multemousse

  • Lag multepure ved å kjøre de i foodprosessor med melisen eller med en stavmixer. Plukk ut de peneste bærene til pynt.
    Press pureèn gjennom en sikt og kast steinene.
    Legg gelantinbladen i kaldt vann ca 5 min. Klem ut vannet og varm opp 1 dl av pureèn og løs opp gelantinen i den.
    Bland sammen den kalde og den varme pureèn.
    Lettpisk kremfløten og vend den forsiktig inn i pureèn. Pureèn må ikke være varmere en ca 30 °
    Hell moussen over bunnen i springformen og sett på frys.
    Leg gjerne en plastremse rundt inni springformen, da er det lettere å få ut kaken.
  • Tines ca 3 t. før den skal spises.

Multesorbet

  • Kok opp vann med sukker og avkjøl.
    Kjør sukkerlake med multer i en mixer til en pure. Sil pureèn gjennom en sikt og kast stenene.
  • Smak til med litt sitron og kjør den i en ismaskin. Ha du ikke det, kan du ta den ut fra frys av og til og røre den opp.
    Sett sorbeen i fryseren og temperer i kjøleskap før den skal spises.

Pynt

  • Pynt med forskjellige skogsbær og de pene multene.
    Serveres med sorbeèn.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!