Servert med en multesorbet!
5 min.
180° varmluft
8 personer
Utstyr
- Rund form 25-26 cm i dia.
Ingredienser
Hasselnøtt bunn
- 100 g finhakkede hasselnøtter nå finnes også hasselnøttmel
- 2 stk eggehviter
- 60 g sukker
- 1 ts maizena
- 1 ss smør til smøring av formen
Multemousse
- 750 g multer
- 150 g melis
- 6 plater gelantin
- 6 dl fløte
Multesorbet
- 2 dl vann
- 2 dl sukker
- 750 g multer
- litt sitronsaft
Fremgangsmåte
Hasselnøttbunn
- Kjør hasselnøtter i en foodprosessor til de er finmalt. Stivpisk eggehviter med sukker og maizena til en stiv marengs.
- Smør røren utover i springform, la det det bli igjen ca 2 cm rundt kanten ( for å gjøre plass til moussen)Stek bunnen som angitt og la den avkjøles i formen.
Multemousse
- Lag multepure ved å kjøre de i foodprosessor med melisen eller med en stavmixer. Plukk ut de peneste bærene til pynt.Press pureèn gjennom en sikt og kast steinene.Legg gelantinbladen i kaldt vann ca 5 min. Klem ut vannet og varm opp 1 dl av pureèn og løs opp gelantinen i den.Bland sammen den kalde og den varme pureèn.Lettpisk kremfløten og vend den forsiktig inn i pureèn. Pureèn må ikke være varmere en ca 30 °Hell moussen over bunnen i springformen og sett på frys. Leg gjerne en plastremse rundt inni springformen, da er det lettere å få ut kaken.
- Tines ca 3 t. før den skal spises.
Multesorbet
- Kok opp vann med sukker og avkjøl.Kjør sukkerlake med multer i en mixer til en pure. Sil pureèn gjennom en sikt og kast stenene.
- Smak til med litt sitron og kjør den i en ismaskin. Ha du ikke det, kan du ta den ut fra frys av og til og røre den opp.Sett sorbeen i fryseren og temperer i kjøleskap før den skal spises.
Pynt
- Pynt med forskjellige skogsbær og de pene multene.Serveres med sorbeèn.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!