Matgleden - Anne Bullen Eek

Multemousse kake

Matgleden

11. april 2023

, ,

Foto: Shutterstock

Servert med en multesorbet!

Skriv ut Del på Facebook
Matgleden
5 min.
180° varmluft
8 personer

Utstyr

  • Rund form 25-26 cm i dia.

Ingredienser
 

Hasselnøtt bunn

  • 100 g finhakkede hasselnøtter nå finnes også hasselnøttmel
  • 2 stk eggehviter
  • 60 g sukker
  • 1 ts maizena
  • 1 ss smør til smøring av formen

Multemousse

  • 750 g multer
  • 150 g melis
  • 6 plater gelantin
  • 6 dl fløte

Multesorbet

  • 2 dl vann
  • 2 dl sukker
  • 750 g multer
  • litt sitronsaft

Fremgangsmåte
 

Hasselnøttbunn

  • Kjør hasselnøtter i en foodprosessor til de er finmalt. Stivpisk eggehviter med sukker og maizena til en stiv marengs.
  • Smør røren utover i springform, la det det bli igjen ca 2 cm rundt kanten ( for å gjøre plass til moussen)
    Stek bunnen som angitt og la den avkjøles i formen.

Multemousse

  • Lag multepure ved å kjøre de i foodprosessor med melisen eller med en stavmixer. Plukk ut de peneste bærene til pynt.
    Press pureèn gjennom en sikt og kast steinene.
    Legg gelantinbladen i kaldt vann ca 5 min. Klem ut vannet og varm opp 1 dl av pureèn og løs opp gelantinen i den.
    Bland sammen den kalde og den varme pureèn.
    Lettpisk kremfløten og vend den forsiktig inn i pureèn. Pureèn må ikke være varmere en ca 30 °
    Hell moussen over bunnen i springformen og sett på frys.
    Leg gjerne en plastremse rundt inni springformen, da er det lettere å få ut kaken.
  • Tines ca 3 t. før den skal spises.

Multesorbet

  • Kok opp vann med sukker og avkjøl.
    Kjør sukkerlake med multer i en mixer til en pure. Sil pureèn gjennom en sikt og kast stenene.
  • Smak til med litt sitron og kjør den i en ismaskin. Ha du ikke det, kan du ta den ut fra frys av og til og røre den opp.
    Sett sorbeen i fryseren og temperer i kjøleskap før den skal spises.

Pynt

  • Pynt med forskjellige skogsbær og de pene multene.
    Serveres med sorbeèn.
Matgleden
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Sjokolade mousse kake

Jordbærmousse dessert