Nanbrød

Foto: Shutterstock

Uunnværlig til indisk mat

Skriv ut Del på Facebook
6 porsj

Ingredienser
 

  • 1,5 dl melk
  • 25 g gjær
  • 1 ss sukker
  • Trinn 2:
  • 500 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts salt
  • 1,5 dl yoghurt naturell
  • 4 ss smaksnøytral nøytral olje
  • 50 g romtemperert smør
  • Alternativer til valgfri topping:
  • 1 ss nigellafrø
  • 1 ss sesamfrø
  • 0,25 potte finhakket frisk koriander
  • 2 båter revet hvitløk

Fremgangsmåte
 

  • Varm melken til den er lunken, eller bruk romtemperert melk, og smuldre gjæren i melken. Ha i sukker og rør blandingen sammen. La den stå i 5 minutter, til den begynner å skumme litt.
  • Ha mel, bakepulver og salt i en bakebolle og rør det raskt sammen.
  • Ha i gjærblandingen, yoghurt naturell og olje, og elt deigen til en smidig deig i ca. 10 minutter. Deigen skal være litt klissete, men juster gjerne med litt mer mel eller yoghurt om den blir for bløt eller hard.
  • Dekk til bakebollen og hev deigen til dobbel størrelse, ca. 1 time.
  • Del deigen i seks emner og trill ut til runde boller. Sett dem på et bakepapirkledd stekebrett, dekk til med klede og etterhev i 20 minutter.
  • Sett stekeovnen på 250 °C mens deigen hever for andre gang.
  • Du kan steke nanbrødene på pizzastein. Husk da at pizzasteinen må settes inn i kald ovn, slik at den ikke sprekker.
  • Ha litt mel på benken og kjevle ut bollene til 5 mm tykke dråpeformete, eller ovale lefser. Du kan også trykke dem flate med hendene. Prikk hull med en gaffel. Dette gjør at de ikke blåser seg opp under steking.
  • Pensle brødene med romtemperert smør, og dryss eventuelt på nigellafrø, sesamfrø, revet hvitløk eller finhakket koriander om du ønsker.
  • Stek brødene på bakepapirkledde stekebrett, eller stek ett og ett nanbrød på en pizzastein. Brødene er ferdige når de har fått en gyllenbrun farge. Steker du på pizzastein, tar dette ca. 2 minutter, og noen minutter ekstra om du bare bruker stekebrett.
  • Avkjøl brødene på rist, gjerne innpakket i et klede så holder de seg lune til servering.

Tips og triks!

Nanbrødene kan også fryses. Avkjøl brødene og pakk dem godt inn før du legger de i fryseren. Tin dem på kjøkkenbenken og varm dem et par minutter i ovnen før servering.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!