Ingredienser
- 200 g mørk sjokolade eller melkesjokolade
- 100 g nougat Odense sin er god.
Fremgangsmåte
- Smelt sjokoladen i et vannbad.
- Bruk gjerne isbitformer av silikon (dette fungerer best fordi sjokoladen lett kan fjernes) eller konfektformer i silikon. Eller bruk en form og legg legg fyllet lagvis og skjær opp biter etter at det har stivnet. Ha matpapir eller plastfilm i bunn av formen.
- Fyll formen med en tredjedel med smeltet sjokolade.
- Legg deretter formen i kjøleskapet i ca 15 minutter slik at sjokoladen stivner.
- Smelt nougaten på samme måte og hell den på sjokoladen. Sjokoladen skal være litt fast, ellers blandes nougaten med sjokoladen!
- Legg deretter formene tilbake i kjøleskapet en stund.
- Hell resten av sjokoladen i formene som topplag, sjokoladen må evt. varmes litt igjen.
- Avkjøl i ca 1 time, og trykk sjokoladene forsiktig ut av formene. Eller skjær den biter.
- Oppbevares kaldt.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!