Nougatpraliner

Skriv ut Del på Facebook

Ingredienser
 

  • 200 g mørk sjokolade eller melkesjokolade
  • 100 g nougat Odense sin er god.

Fremgangsmåte
 

  • Smelt sjokoladen i et vannbad.
  • Bruk gjerne isbitformer av silikon (dette fungerer best fordi sjokoladen lett kan fjernes) eller konfektformer i silikon. Eller bruk en form og legg legg fyllet lagvis og skjær opp biter etter at det har stivnet. Ha matpapir eller plastfilm i bunn av formen.
  • Fyll formen med en tredjedel med smeltet sjokolade.
  • Legg deretter formen i kjøleskapet i ca 15 minutter slik at sjokoladen stivner.
  • Smelt nougaten på samme måte og hell den på sjokoladen. Sjokoladen skal være litt fast, ellers blandes nougaten med sjokoladen!
  • Legg deretter formene tilbake i kjøleskapet en stund.
  • Hell resten av sjokoladen i formene som topplag, sjokoladen må evt. varmes litt igjen.
  • Avkjøl i ca 1 time, og trykk sjokoladene forsiktig ut av formene. Eller skjær den biter.
  • Oppbevares kaldt.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Verket.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!