4 pers
Ingredienser
Eplekompott
- 5 stk epler syrlige og faste passer godt
- 100 gr sukker sukk
- 1 dl eplejuice
- 1 stk vaniljestang
- 1 stk kanelstang
Karamellflak
- 300 gr sukker
- 2 ss vann
Kanelmousse
- 3 dl melk
- 4 stk eggeplommer
- 1 ss maizena
- 2 stk kanelstenger
- 80 gr sukker
- 2 dl pisket fløte
Honningsaus
- 1 dl flytende honning
- 2 dl seterrømme
- 1 ss sitronsaft
Fremgangsmåte
Eplekompott
- Skrell eplene, fjern kjernehuset og del de eplene i 2cm x 2cm terninger. ha dem i en kjele med de andre ingrediensene. Del vaniljestangen og skrap ut frøene, bruk både stang og frø. Kok kompotten til eplene er så vidt møre. Sett kompotten kaldt.
Karamellflak
- Ha alt i en kjele og kok til lys karamell. Hell karamellen ut på en smurt plate og la den avkjøle helt Knus karamellen til støv i en food-prossesor. Legg silikonmatter på en stekeplate. Sikt et 2mm tykt lag karamellstøv på matten. Varm stekeovnen til 250 gr. med grill element på. Stek til karamellstøvet smelter. NB dette går fort så følg med!! Ta det ut av ovnen og la det avkjøle helt. Da kan du brekke tynne karamellflak.
Kanelmousse
- Kok opp 2 dl melk med sukker og kanelstenger. Bland resten av melken med eggeplommene og maizena og spe dette i den varme melken. Rør godt og kok til kremen tykner. Ta den av platen og sil den. Dryss litt sukker på toppen så det ikke blir snerk. Sett til avkjøling. Ved anretning blandes pisket fløte forsiktig inn.
Honningsaus
- Bland flytene honning med rømme og sitronsaft.
Tips og triks!
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!