Jeg savner medisterdeigen som inneholder 23 % fett, den selges kun til jul og det blir så smakfulle, porøse og saftige kaker av den. Oppskrift på dem har jeg her. Da fant jeg ut at jeg skulle prøve å blande svinekjøttdeig og farse for å få noe tilnærmet medisterdeig. Farsen inneholder ca 25 % fett og er ferdig krydret.Det ble vellykket!!Dette er en stor porsjon, men de holder seg veldig godt på frys. Av denne porsjon fikk jeg ca 30 store kaker.
Hovedrett
Norsk
Lett
10
Ingredienser
- 1,5 kg svinekjøttdeig 9 % fett
- 3 ts salt
- 60 g potetmel
- 1½ ts pepper
- ¾ ts ingefær
- ca 7,5 dl melk
- 1 kg medisterfarse
Fremgangsmåte
- Rør salt godt inn i svinedeigen
- Tilsett de andre ingrediensene og bland godt
- Spe med melken litt etter litt og rør godt mellom hver speing. Når du har tilsatt ca ½ parten av melken, så tilsett farsen og bland godt. Spe videre til du har en fin deig.Stek en prøvekake for å justere krydder.Jeg liker at deigen blir litt løs, for da synes jeg at kakene blir porøse og fine. Velbekomme!
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!