Oksehalesuppe

Foto: Anne, Matgleden

Vidunderlig kraft og masse smak!!

Skriv ut Del på Facebook
4 personer

Ingredienser
 

Til å koke kraften

  • 1 kg oksehaler
  • 1 stk løk
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 ss hel pepper
  • 1 ss hel koriander
  • 2 stk laurbærblad
  • litt timian
  • 2 liter vann

Til selve suppen

  • 2 ss tomatpure
  • 2 ts sukker
  • 2 dl rødvin
  • 1,2 liter kraft
  • 4 stk kokefaste poteter
  • 2 stk gulrot
  • 0,5 stk sellerirot
  • 1 stk persillerot
  • kjøtt fra oksehaler
  • salt og pepper
  • finhakket persille

Fremgangsmåte
 

Til kraften

  • Brun kjøttbitene i olje på sterk varme, ha så over i en gryte. Eller stek oksehalen i stekovnen på 200° til de er gyldne.
  • Tilsett grønnsakene og krydderet, la de surre i gryten til de er blanke før du har over vann og oksehaler.
    Kok opp og skum godt av. La det småkoke i ca. 3-4 timer til kjøttet løsner fra bena.
  • Ta kjøttet opp av gryten og sil kraften. Rens kjøttet fra bena. Sett til side og sil kraften. Dette kan gjerne gjøre dagen før du skal bruke suppen.

Selve suppen

  • Ha tomatpureen og sukkeret i gryta, la de brunes litt på sterk varme. Det får frem smaken bedre. Hell over vinen og la den koke nesten inn.
    Hell over kraften, som er silt. Det skal være ca 1,2 l.
    Del resten av grønnsakene i fine terninger og kok møre i kraften.
  • Ha kjøttet tilbake i gryten når grønnsakene er kokt møre.
  • Smak til med salt og pepper. Dryss over finhakket persille ved servering.
    Server med godt brød og nyt!!
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!