Ørret med blomkålpurè, kaviar og ostechips

Skriv ut Del på Facebook Legg til i min samling
Kilde: Kokk Simon Laiti for Dinmat. Foto: Nufsaid
ca 5 min
200 gr
Middels
8

Ingredienser
 

Ostechips

  • 200 g gulost helst västerbottenost eller annen med god smak

Dill og blomkålpurè

  • 1 stk blomkål
  • 1.5 dl fløte
  • salt og kvernet pepper
  • 1 sitron
  • 1 bunt dill
  • 1 ss olivenolje
  • 50 g smør

Ørret

  • ca. 800 g ørret filet
  • 50 g havsalt
  • 800 ml vann
  • 0.5 dl olje

Pynt

  • 1 agurk
  • 6 eple
  • 1.5 dl sitronsaft
  • gressløk
  • salt og kvernet pepper
  • 2 glass løyrom må være nok til 8 porsjoner
  • 1 bunt timian

Fremgangsmåte
 

  • Slik lager du ørret med blomkålpuré, kaviar og ostechips

Ostechips

  • Forvarm stekeovnen til 200 grader.
  • Press osten ut i sirkelform, enten med en bakering eller en rund pepperkakeform.
  • Skjær den deretter i så tynne skiver som du klarer. Det skal være et stykke til hver porsjon.
  • Dekk et stekebrett med bakepapir, og fordel osten utover. Stek i ovnen i fem minutter, til osten er blitt litt sprø.
  • Avkjøl.

Dill og blomkålpurè

  • Rens blomkålen, og skjær den i mindre biter.
  • Kok opp vann og salt, ha i blomkålbiter, og kok til bitene er helt møre.
  • Sil av vannet, og hell fløte over i gryten. Kok opp igjen.
    Mos til purè i foodprosessor.
  • Finhakk dill, og ha i.
  • Smak til med olivenolje, smør, sitronsaft og salt.

Ørret

  • Forvarm stekeovnen til 90 grader. Rens fisken, og del den i striper på 10×2 centimeter, en til hver porsjon.
    Bland salt og vann, og legg ørretstripene oppi.
    La de marineres i rundt 20 minutter. Ta fiskestykkene ut av marinaden, og fordel dem utover et stekebrett. Hell litt olje over dem, og ha plastfolie over der igjen. Ha et steketermometer i et av stykkene, og sett brettet inn i ovnen.
    La det stå til fisketemperaturen er 38 grader.

Pynt

  • Skjær skallet av agurken, og del den i små terninger.
  • Finhakk gressløk, og legg i en bolle sammen med agurk.
  • Hell over sitronsaft og salt og pepper.
  • Rens eplene, og skjær dem i tynne skiver.
  • Legg en stripe blomkålpuré på hver tallerken.
  • Legg en ørretstripe oppå, og hell en spiseskje med agurkblanding over.
  • Ha kaviar i en sprøytepose, og fordel rognen rundt fisken. Pass på at du har nok til alle porsjonene.
  • Pynt med en ostechips og epleskiver, og litt frisk timian, karse eller annet grønt.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!