Ørretconfit med pepperrotsaus

Skriv ut Del på Facebook
Porsjoner 4

Ingredienser
 

Ørretconfit

  • 400 gr. ørret
  • 1 ss chili finhakket
  • 2 ss persille finhakket
  • 2 dl olivenolje
  • 4 dl soyaolje
  • 1 stk stjerneanis
  • 1 ss fennikelfrø
  • salt og pepper

Pepperotsaus

  • 1 dl seterrømme
  • 2 ss reven pepperrot
  • litt sitronsaft smak til
  • salt og pepper smak til

Fremgangsmåte
 

Lages slik:

  • Sett stekeovnen på 70 gr.
  • Behold skinnet på ørretfileen og ta ut ben. skjær fileén i skiver.
  • Varm opp litt av olivenoljen og tilsett krydderne og rør rundt. Tilsett resten av oljen og varm opp i ca 5 min. Den skal ikke koke. Avkjøl noe.
  • Ha grovt havsalt i bunnen av en ildfast form, legg i fiskebitene med skinnet ned og strø litt salt og pepper på toppen. Dekk fisken med krydderoljen.
  • Bak fisken i ovnen i ca 5 min ( kjene temp ca 55 gr) Hell av oljen og legg fisken på papir for å trekke ut fettet.

Pepperrotsaus

  • Pisk rømmen til en kremet konsistens. Tilsett pepperot og smak til med sitron, salt og pepper.

Notes

En deilig forrett, server gjerne med litt salat, eple, agurksalat og ristet brød.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Verket.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!