Ørrettartar thaistyle og norsk style!

Foto: Shutterstock

Skriv ut Del på Facebook
Forrett
4 personer

Ingredienser
 

Thai style

  • 300 g ørretfilet uten skinn og ben
  • ½ parten av soyamarinaden resten til saus

Soyamarinade

  • 1 dl ketjap manis søt indonesisk soya
  • 1 ts finrevet ingefær
  • 1 ts finhakket chili
  • 1 ss finhakket koriander
  • 1 ts finhakket hvitløk
  • 2 ss vanlig soyasaus
  • 1 ts sesamolje

Marinerte grønnsaker

  • 1 dl sukker
  • 1 dl 7 % eddik
  • 1 dl vann
  • 5-10 skiver ingerfær avhengig av størrelse
  • 1 stk sitrongress
  • 1 stk sint chili
  • 2 ss fishsauce
  • 2 ts sesamolje
  • 300 g harde grønnsaker som gulrot, sukkererter, bønner, løk etc
  • 1 pose småsalat

Norsk style

  • 300 g ørretfilet uten skinn og ben
  • 2 ss hakket gressløk
  • 1 ts salt
  • ¼ ts sukker
  • ¼ ts pepper
  • 3 ss olivenolje eller valnøtt, hasselnøttolje

Urtekrem

  • 1 beger creme fraiche eller rømme
  • 1 dl friske urter, dill, persille, gressløk
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 1 ss sukker
  • salt og pepper

Fremgangsmåte
 

Thai style tartar

  • Finhakk renskåret ørretkjøtt og bland inn en ½ porsjon marinade.
    Form små egg med en skje og dander på tallerken.
    De kan formes 2 timer før gjestene kommer og settes i kjøleskap

Soyamarinade

  • Bland alle ingrediensene til marinaden og la den trekke noen min.

Marinerte grønnsaker

  • Skrell grønnsakene og skjær dem i små biter.
  • Kok opp alle ingrediensene til marinaden og hell den varm over grønnsakene.
    Marineres til de blir kalde.

Norsk style tartar

  • Finhakk fiskekjøttet og ha det i en bolle med de andre ingrediensene. Bland godt og smak til med evt. mer pepper.

Urtekrem

  • Ha alle ingrediensene i en mixer og kjør sammen til en grønn saus.
    Smak til med salt , pepper og evt. det sursøte. Sett kaldt i kjøleskap og pisk opp til krem før servering.

Anretning

  • Hvis du bruker både thai style og norsk style, er forrettene nok til 8 personer.
  • Form et egg av hver tartar og anrett på tallerken med
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!