Forrett
4 personer
Ingredienser
Thai style
- 300 g ørretfilet uten skinn og ben
- ½ parten av soyamarinaden resten til saus
Soyamarinade
- 1 dl ketjap manis søt indonesisk soya
- 1 ts finrevet ingefær
- 1 ts finhakket chili
- 1 ss finhakket koriander
- 1 ts finhakket hvitløk
- 2 ss vanlig soyasaus
- 1 ts sesamolje
Marinerte grønnsaker
- 1 dl sukker
- 1 dl 7 % eddik
- 1 dl vann
- 5-10 skiver ingerfær avhengig av størrelse
- 1 stk sitrongress
- 1 stk sint chili
- 2 ss fishsauce
- 2 ts sesamolje
- 300 g harde grønnsaker som gulrot, sukkererter, bønner, løk etc
- 1 pose småsalat
Norsk style
- 300 g ørretfilet uten skinn og ben
- 2 ss hakket gressløk
- 1 ts salt
- ¼ ts sukker
- ¼ ts pepper
- 3 ss olivenolje eller valnøtt, hasselnøttolje
Urtekrem
- 1 beger creme fraiche eller rømme
- 1 dl friske urter, dill, persille, gressløk
- 1 ss hvitvinseddik
- 1 ss sukker
- salt og pepper
Fremgangsmåte
Thai style tartar
- Finhakk renskåret ørretkjøtt og bland inn en ½ porsjon marinade.Form små egg med en skje og dander på tallerken.De kan formes 2 timer før gjestene kommer og settes i kjøleskap
Soyamarinade
- Bland alle ingrediensene til marinaden og la den trekke noen min.
Marinerte grønnsaker
- Skrell grønnsakene og skjær dem i små biter.
- Kok opp alle ingrediensene til marinaden og hell den varm over grønnsakene.Marineres til de blir kalde.
Norsk style tartar
- Finhakk fiskekjøttet og ha det i en bolle med de andre ingrediensene. Bland godt og smak til med evt. mer pepper.
Urtekrem
- Ha alle ingrediensene i en mixer og kjør sammen til en grønn saus.Smak til med salt , pepper og evt. det sursøte. Sett kaldt i kjøleskap og pisk opp til krem før servering.
Anretning
- Hvis du bruker både thai style og norsk style, er forrettene nok til 8 personer.
- Form et egg av hver tartar og anrett på tallerken med
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!