Osso bucco

Til denne retten er gremolata fast følge!

Skriv ut Del på Facebook Legg til i min samling
Italian
45 – 50 min
4

Ingredienser
 

  • 4-6 skiver kalvelår eller lammelår
  • 2 ss hvetemel
  • 2-3 ss smør
  • salt, pepper
  • 1 stk gul løk
  • 1 bit purre, i skiver
  • 2 stilker stangselleri, i skiver
  • 2 stk gulrøtter, i strimler
  • 2 dl hvitvin
  • 4-6 stk flådde tomater, i båter
  • 1 fedd hvitløk om du vil ha det i
  • noen persillekvaster
  • rosmarin
  • 1-2 dl kjøttkraft

Fremgangsmåte
 

  • Vend kjøttskivene i hvetemel ( gjør at kraften blir litt jevnet). Brun dem i fettet og krydre.
  • La løk, purre, selleri og gulrøtter surre i resten av fettet og legg det oppå kjøttet.
    Spe med vin og la retten surre på svak varme.
    Tilsett tomater og krydder. Spe med kjøttkraft og retten surre videre til kjøttet er mørt.
  • Dryss med persille og server gryten med kokt ris, spagetti eller en god potetpure. Prøv gjerne å ha en pastinakk i pureen, det gir en fabelaktig smak.
    Ha en raus porsjon gremolata på toppen!
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!