En italiensk rett med kalveskanker, kokt møre i vin og tomat.
1 til 1.5 t
150 C
4 personer
Ingredienser
- 4 kalveskanker
- hvetemel
- smør og olivenolje
- 1 liten løk finhakket
- 1 gulrot i små terninger
- 1 rød paprika kan sløyfes, i biter
- 2 stilker stangselleri i biter
- 2 fedd hvitløk finhakket
- 1 boks finhakket hermetiske tomater
- 2,5 dl tørr hvitvin
- 2,5 dl kjøttkraft jeg benyttet utblandet kalvefond
- frisk timian
- 2 laurbærblader
- sitronskall litt, revet
- sitronsaft litt
Fremgangsmåte
- Ha litt hvetemel, salt og pepper på en tallerken og vend kalveskankene i melblandingen slik at skankene blir dekket med mel. Stek skankene (to av gangen) i varm stekepanne i litt smør. Ha skankene i en gryte med lokk (som begge tåler å stå i stekovnen). Dersom det blir mye fett i pannen etter stekingen heller du ut noe slik at det er et par spiseskjeer igjen. Ha vinen i stekepannen og kok ut av pannen. Ta vare på sjyen.
- Fres deretter gulrøtter, paprika, løk, stangselleri og hvitløk i stekepannen på middels varme i ca 5 minutter. Ha på hvitvinssjyen og kjøttkraften og kok opp. Tilsett tomatene og krydderet og la det stå og putre noen minutter. Smak til med litt presset sitronsaft og eventuelt mere krydder. Bruk en jerngryte som tåler ovn, hell blandingen over skankene, sett på lokk og stek i stekovnen ved ca 150 ℃ i 1,5-2 timer – til kjøttet er mørt og godt. Øs litt av grønnsaksblandingen over skankene jevnlig, og tilsett eventuelt litt mer vann underveis om du synes sausen blir for tykk.Den kan også trekke på svak varme på platen samme tid.
- Rør sammen ingrediensene til gremolataen og la den gjerne stå å godgjøre seg mens kalveskankene koser seg i ovnen.
- Som tilbehør til osso bucoen kan du servere risotto eller brød – og gjerne en god italiensk vin. Gremolataen drysser du over retten ved servering.
Tips og triks!
Du kan lage en » juksevariant» og bruke høyrygg i steden.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!