Osteboller

Foto: Shutterstock

Kjempegodt ved siden av eks. supper

Skriv ut Del på Facebook
0

Ingredienser
 

  • 150 g smør
  • 50 g gjær
  • 3 dl vann
  • 300 g ost
  • 1 ts salt
  • 700-800 g hvetemel
  • egg til pensling

Fremgangsmåte
 

  • Varm ovnen til 200 grader.
  • Smelt smør i en kjele, tilsett vann og varm til 37 grader. Rør inn gjæren. Tilsett raspet ost, salt og hvetemel. Elt sammen til en fast deig
  • Ha deigen på kjøkkenbenken med litt mel og kna deigen.
  • Del deigen i cirka 20 like store biter. Form til runde boller og legg på et stekebrett med bakepapir. Legg over et kjøkkenhåndkle og la de heve i 30 minutter. Pensle med sammenpisket egg for steking. Du kan bruke vann istedenfor om du ønsker.
  • Stek ved 200 grader i 10-15 minutter.
  • Avkjøl ostebollene på rist.

Tips og triks!

Server gjerne som tilbehør til lunsj eller middagsretter. Smaker godt ved siden av supper, salater og gryteretter. Ostebollene smaker også godt servert med pålegg.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!