20 – 25 min
180 C
0
Ingredienser
Bunn
- 2 stk eggehvitter
- 50 gr sukker/melis
- 1 pose Freia makronfyll
Ostekakefyll
- 1 pk sitrongele
- 2,5 dl vann
- 3 dl lettrømme eller crème fraiche
- 250 gr neutral kremost
- 75 gr melis
- 3 dl kremfløte
Jordbærkrem
- 300 gr jordbær frosne kan brukes her
- 5 ss sukker
- 3 plater gelantin
- 3 dl fløte
Fremgangsmåte
Bunn
- Stivpisk hvittene med sukkeret og vend inn makronfyllet.Stek kaken som anvist, obs, det er bedre at den er litt for lite stekt enn for mye, da blir den tørr. Jeg brukte form på 26 cm, dette blir en stor kake.
Montering – les dette før du setter sammen kaken.
- Sett formen uten bunn, på et fat, ha gjerne plast eller papir på innsiden, da blir yttersiden på kaken veldig jevn og pen når du fjerner ring og papir.Du får kjøpt smalt matpapir eller plastfolie på rull der hvor man kjøper bakeutstyr, bl.a. CacasNår kaken er iskald og stivnet, kan man enten ha på et gelelokk med bær , eller ha en speilblank glasur på, eller bare bær, fritt valg, smaker godt gjør det uansett, men f.eks. en rosa mirrorglaze er lekkert til de store anledningene. Hvis du skal glasere kaken, må den stå på en rist el.lign slik at overskudds glazen renner av. Den kan ikke stå på fat. Link til hvordan Sverre Sætre glaserer kake https://youtu.be/uPRcw7WRqOo Oppskrift på det finner du her ==> Mirrorglaze
Ostekake
- Kok opp vannet og rør ut gelepulveret, la avkjøle til rom temp.
- Rør rømme, kremost og melis slett. Pisk kremfløten til krem. Ha 2 ss av ostekremen i geleen og rør det godt ut. Rør så geleen ut i bollen med resten av ostekremen. Vend inn den piskede kremen og hell over i springformen. Sett kaldt og la stå til kaken er helt stiv.Vil du mer sitronsmak, så rasp skall av en sitron og ha i kremen.
Jordbærkrem
- Kjør bærene sammen med sukkeret i en hurtigmikser. Tin evt. frosne bær.Gni jordbærpureen igjennom en sil hvis du vil fjerne frøene. Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 6 minutter. Varm opp en liten mengde jordbærpuré i en liten kasserolle. Klem vannet godt ut av gelatinplatene og løs dem opp i den varme jordbærpureen.Trekk kasserollen vekk fra varmen og rør inn resten av jordbærpureen. Hell alt over i en bolle.
- Pisk fløten til krem og vend den, litt etter litt, inn i jordbærpureen. Obs: Jordbærpureen må ikke være varm når du tilsetter kremen. Da smelter kremen og mister masse volum, og resultatet blir en veldig tung jordbærkrem. hell jordbærbærkremen over den nå stive ostekaken.La den avkjøles og stivne.
Tips og triks!
Denne gangen bukte både Mascarpone og Philadelfia ost, halvparten av hver.
For å få litt sterkere og friskere smak av sitron kan man ha litt presset sitronsaft i vannet til geleen.
Bringebær er også veldig friskt og godt isteden for jordbær.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!