ca. 1 time
140 C vifte
160 C
+
+
Utstyr
- 22 cm. springform
Ingredienser
Bunn
- 250 gr vanlig søte kjeks eks Mariekjeks eller havrekjeks
- 125 gr smør smeltet
Fyll
- 750 gr kremost eks Philadelfia eller Mascarpone el.
- 2 ts finrevet sitronskall godt vasket eller økologisk
- 110 gr sukker
- 3 stk egg
Topping = sitronkrem
- 45 gr smør
- 110 gr sukker
- 1 stk egg
- 1 ts finrevet sitronskall
- 2 ss sitronjuice
Fremgangsmåte
Bunn
- Mal kjeksen fint med en matmølle. Tilsett smør og bland det godt.Fordel blandingen i formen og på sidene og press det godt sammen.Sett den i kjøleskapet i ca 30 min.
Fyll
- Pisk ost, sitronskall og sukker til det er glatt. Pisk inn eggene, ett om gangen.Fyll røren i formen og stek i ca 1 t.Skru av ovnen og avkjøl i oven med døren åpen.
Topping = sitronkrem
- Ha alle ingrediensen i en liten bolle. Sett bollen i et vannbad med småboblende vann ( bollen må ikke være i kontakt med vannet).La det koke under konstant omrøring til kremen dekker baksiden av en skje, ca 20 min.Ta bollen vekk og dekk kremen med plast og la den avkjøles i rom temp.
- Dekk så den avkjølte kaken med sitronkremen.
Tips og triks!
Kan gjøres glutenfri ved å bruke glutenfri kjeks.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!