Ostekake med sitronkrem

Skriv ut Del på Facebook Legg til i min samling
ca. 1 time
140 C vifte
+
160 C
+
+

Utstyr

  • 22 cm. springform

Ingredienser
 

Bunn

  • 250 gr vanlig søte kjeks eks Mariekjeks eller havrekjeks
  • 125 gr smør smeltet

Fyll

  • 750 gr kremost eks Philadelfia eller Mascarpone el.
  • 2 ts finrevet sitronskall godt vasket eller økologisk
  • 110 gr sukker
  • 3 stk egg

Topping = sitronkrem

  • 45 gr smør
  • 110 gr sukker
  • 1 stk egg
  • 1 ts finrevet sitronskall
  • 2 ss sitronjuice

Fremgangsmåte
 

Bunn

  • Mal kjeksen fint med en matmølle. Tilsett smør og bland det godt.
    Fordel blandingen i formen og på sidene og press det godt sammen.
    Sett den i kjøleskapet i ca 30 min.

Fyll

  • Pisk ost, sitronskall og sukker til det er glatt. Pisk inn eggene, ett om gangen.
    Fyll røren i formen og stek i ca 1 t.
    Skru av ovnen og avkjøl i oven med døren åpen.

Topping = sitronkrem

  • Ha alle ingrediensen i en liten bolle. Sett bollen i et vannbad med småboblende vann ( bollen må ikke være i kontakt med vannet).
    La det koke under konstant omrøring til kremen dekker baksiden av en skje, ca 20 min.
    Ta bollen vekk og dekk kremen med plast og la den avkjøles i rom temp.
  • Dekk så den avkjølte kaken med sitronkremen.

Tips og triks!

Kan gjøres glutenfri ved å bruke glutenfri kjeks.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Verket.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!