Ovnsbakt camenbert

Foto: Shutterstock
Skriv ut Del på Facebook
En nydelig liten kveldsrett, eller forrett. Den er veldig mektig, pga osten!
4 porsj

Ingredienser
 

  • 250 g Camembert
  • 1 fedd hvitløk
  • noen kvister fersk rosmarin
  • oliven olje
  • ristet avlange brødbiter
  • oliven olje
  • 1 liten klype havsalt
  • 1 liten håndfull tørkede tranebær
  • 1 liten håndfull blandede nøtter

Fremgangsmåte
 

  • Forvarm ovnen til 180º C. La den stå i boksen, eller vipp den over på en bit alu. folie.
    Skjær rundt toppen av en 250g camembert ca. ½ cm inn og skjær av det øverste laget av skorpe. Eller skjær snitt i skorpen og brett den tilside.
    Finsnitt et skrelt hvitløksfedd og stikk det inn i toppen av osten med noen friske rosmarinspisser. Drypp med litt olivenolje og stek deretter i den varme ovnen i 15 til 20 minutter, eller til den er nydelig og bløt i midten.
  • Rist brød og skjær det i lengder.
  • Finhakk en liten håndfull tørkede tranebær ( kan sløyfes eller byttes ut med andre bær) og blandede nøtter og ha dem i en liten bolle. Når brødspydene dine er gylne og sprø og osten er bløt, legg alt på et brett, og dypp litt ristet brød i den klebrige osten og dypp det i tranebær og nøtter – en liten munnfull av 1980-tallets himmel !
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!