Ovnsbakt ørret

Foto: Shutterstock

Ørreten er smaksatt med estragon og åpnet fra ryggen.

Skriv ut Del på Facebook
45 – 50 min
225 C
4 personer

Ingredienser
 

  • 1 stk fisk ca 2 kg

Fyll

  • 1 stk stor løk
  • 1 stk stor gulrot
  • ¼ knollselleri
  • smør
  • 1 stk sitron, kun saften
  • 1 ts estragon eller persille

Rømmedressing

  • 3 dl rømme
  • 1 dl hvitvin
  • litt sitronsaft
  • 2 ts tørket estragon eller frisk estragon

Fremgangsmåte
 

Fisken

  • Åpne fisken langs ryggbenet. Skjær med en skarp kniv fra hodet og på hver side av ryggbenet. Klipp av ryggbenet og fjern innmaten. La buken være hel. Men det gjør ingenting om den skulle være sløyd på forhånd.
    1 stk fisk

Fyll

  • Finhakk grønnsaken og fres dem i litt smør. Tilsett sitronsaft og la det koke helt inn. Tilsett krydderet og fyll alt inni fisken.
    Pakk fisken i folie og sett den i ovnen.
    Hvis fisken skal serveres kald, må den avkjøles i folien.
    1 stk stor løk, 1 stk stor gulrot, ¼ knollselleri, smør, 1 stk sitron, kun saften, 1 ts estragon eller persille

Dressing

  • Rør alt godt sammen og la den stå å trekke kjølig noen timer før servering.
    Denne dressingen kan brukes både til kald og varm fisk.
    3 dl rømme, 1 dl hvitvin, litt sitronsaft, 2 ts tørket estragon eller frisk estragon
  • Fjern skinnet forsiktig ved servering. Skal den serveres kald er det lurt å ta av skinnet før fisken er helt kald.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!