Ørreten er smaksatt med estragon og åpnet fra ryggen.
45 – 50 min
225 C
4 personer
Ingredienser
- 1 stk fisk ca 2 kg
Fyll
- 1 stk stor løk
- 1 stk stor gulrot
- ¼ knollselleri
- smør
- 1 stk sitron, kun saften
- 1 ts estragon eller persille
Rømmedressing
- 3 dl rømme
- 1 dl hvitvin
- litt sitronsaft
- 2 ts tørket estragon eller frisk estragon
Fremgangsmåte
Fisken
- Åpne fisken langs ryggbenet. Skjær med en skarp kniv fra hodet og på hver side av ryggbenet. Klipp av ryggbenet og fjern innmaten. La buken være hel. Men det gjør ingenting om den skulle være sløyd på forhånd.1 stk fisk
Fyll
- Finhakk grønnsaken og fres dem i litt smør. Tilsett sitronsaft og la det koke helt inn. Tilsett krydderet og fyll alt inni fisken.Pakk fisken i folie og sett den i ovnen.Hvis fisken skal serveres kald, må den avkjøles i folien.1 stk stor løk, 1 stk stor gulrot, ¼ knollselleri, smør, 1 stk sitron, kun saften, 1 ts estragon eller persille
Dressing
- Rør alt godt sammen og la den stå å trekke kjølig noen timer før servering.Denne dressingen kan brukes både til kald og varm fisk.3 dl rømme, 1 dl hvitvin, litt sitronsaft, 2 ts tørket estragon eller frisk estragon
- Fjern skinnet forsiktig ved servering. Skal den serveres kald er det lurt å ta av skinnet før fisken er helt kald.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!