Pære terte

Foto: Shutterstock

Jeg har mange glass med hermetiserte pærer og bruker de i denne terten.

Skriv ut Del på Facebook
30 – 40 min
180 C

Ingredienser
 

  • 250 g hvetemel
  • dl melk
  • 25 g gjær
  • 30 g sukker
  • ¼ ts salt
  • 25 g smør
  • 1 stk egg
  • 5 stk halve pærer

Eggestand

  • 4 stk egg
  • dl fløte
  • 4 ss sukker
  • ½ ts kanel
  • 50 g melis til dryssing

Fremgangsmåte
 

  • Smuldre gjæren i lunken melk og tilsett de andre ingrediensene og elt deigen godt sammen.sammen.
    La deigen heve seg ca 1time under klede.
    Kjevle den ut og legg den i en paiform. Smør paiformen først.
    250 g hvetemel, 1¼ dl melk, 25 g gjær, 30 g sukker, ¼ ts salt, 25 g smør, 1 stk egg
  • Skrell pærene og ta bort kjernehuset, skjær den i skiver og legg dem i en pen form på deigen.
    5 stk halve pærer

Eggestand

  • Visp sammen alle ingredienser og hell den over pærene i formen.
    Dryss gjerne over mandelfløk eller hakkede mandler.
    Stekes som angitt.
    4 stk egg, 2½ dl fløte, 4 ss sukker, 1/2 ts kanel
  • Avkjøl og dryss over melis ved servering.
    50 g melis til dryssing
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!