Jeg har mange glass med hermetiserte pærer og bruker de i denne terten.
30 – 40 min
180 C
Ingredienser
- 250 g hvetemel
- 1¼ dl melk
- 25 g gjær
- 30 g sukker
- ¼ ts salt
- 25 g smør
- 1 stk egg
- 5 stk halve pærer
Eggestand
- 4 stk egg
- 2½ dl fløte
- 4 ss sukker
- ½ ts kanel
- 50 g melis til dryssing
Fremgangsmåte
- Smuldre gjæren i lunken melk og tilsett de andre ingrediensene og elt deigen godt sammen.sammen. La deigen heve seg ca 1time under klede.Kjevle den ut og legg den i en paiform. Smør paiformen først.250 g hvetemel, 1¼ dl melk, 25 g gjær, 30 g sukker, ¼ ts salt, 25 g smør, 1 stk egg
- Skrell pærene og ta bort kjernehuset, skjær den i skiver og legg dem i en pen form på deigen.5 stk halve pærer
Eggestand
- Visp sammen alle ingredienser og hell den over pærene i formen.Dryss gjerne over mandelfløk eller hakkede mandler.Stekes som angitt.4 stk egg, 2½ dl fløte, 4 ss sukker, 1/2 ts kanel
- Avkjøl og dryss over melis ved servering.50 g melis til dryssing
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!