0
Ingredienser
- Ca. 1 kg pærer ferdig skrelt og renset
- 0,5 dl sitronsaft
- 40 g fersk ingefær skrelt og raspet
- 250-400 g sukker
- evt. certo fruktpektin oppskrift på pakken
Fremgangsmåte
- Skrell pærene, fjern stilker og kjernehus. Del i terninger. Hell over sitronsaften underveis for å forsinke at frukten blir brun, eller bland iskaldt vann med litt sitronsaft og la pærebitene bade der mens du holder på (bare husk å helle av vannet før du går videre). Skrell ingefæren, og rasp over pærebitene.
- Bruk en tykkbunnet gryte. Ha i frukten og hell over sukkeret. Husk at sitronsaften også skal med. Se an mengden sukker etter hvor søte pærene er. Jo søtere pærer, jo mindre sukker er nødvendig. Kok opp under omrøring. Skru ned varmen og la alt putre uten lokk 45-60 minutter, til syltetøyet begynner å tykne. Rør om underveis.
- Ha syltetøyet over på rene, varme glass. Sett på lokk med en gang og la glassene avkjøles opp ned. Oppbevar syltetøyet mørkt og kjølig.
- TIPS: Det kan være syltetøyet blir litt «tyntflytende». Ønskes en tykkere konsistens kan du tilsette litt pektin (Certo fruktpektin f.eks.) eller bruke syltesukker. Er pærene søte nok går det også an å redusere mengden sukker.
Tips og triks!
En annen favoritt til ostefatet er chilimarmelade. Det er også en herlig vertinnegave.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!