Pæremarmelade med ingefær

Skriv ut Del på Facebook

Ingredienser
 

  • Ca. 1 kg pærer ferdig skrelt og renset
  • 0,5 dl sitronsaft
  • 40 g fersk ingefær skrelt og raspet
  • 250-400 g sukker
  • evt. certo fruktpektin oppskrift på pakken

Fremgangsmåte
 

  • Skrell pærene, fjern stilker og kjernehus.
    Del i terninger. Hell over sitronsaften underveis for å forsinke at frukten blir brun, eller bland iskaldt vann med litt sitronsaft og la pærebitene bade der mens du holder på (bare husk å helle av vannet før du går videre). Skrell ingefæren, og rasp over pærebitene.
  • Bruk en tykkbunnet gryte. Ha i frukten og hell over sukkeret. Husk at sitronsaften også skal med.
    Se an mengden sukker etter hvor søte pærene er. Jo søtere pærer, jo mindre sukker er nødvendig. Kok opp under omrøring. Skru ned varmen og la alt putre uten lokk 45-60 minutter, til syltetøyet begynner å tykne. Rør om underveis.
  • Ha syltetøyet over på rene, varme glass. Sett på lokk med en gang og la glassene avkjøles opp ned. Oppbevar syltetøyet mørkt og kjølig.
  • TIPS: Det kan være syltetøyet blir litt «tyntflytende». Ønskes en tykkere konsistens kan du tilsette litt pektin (Certo fruktpektin f.eks.) eller bruke syltesukker. Er pærene søte nok går det også an å redusere mengden sukker.

Tips og triks!

En annen favoritt til ostefatet er chilimarmelade. Det er også en herlig vertinnegave.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Verket.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!