0
Ingredienser
Paideigen
- 400 gr hvetemel
- 240 gr meierismør rom temp.
- 150 gr melis
- 50 gr mandelmel
- 2 stk egg
Sjokoladefyll
- 200 gr sjokolade Jivara 40 %
- 2 store eggeplommer
- 0,2 dl kaffelikør
- 4 dl fløte
Fremgangsmåte
Paien
- Miks fort sammen mel, smør, melis og mandelmel. Ta deigen ut av bollen kna inn eggene for hånd. Ikke fall for fristelsen å ha i mer mel, samle deigen og sett den til avkjøling, da blir den god å jobbe med! Dette er en stor deig og halvparten vil holde til en form på ca 20-24 cm.
- Settes kaldt i minst 15 min. Kjevles ut, 6 former på 9 cm kles. ( la deigen henge litt over kanten). Prikk deigen med en gaffel og stek den på 190 gr. ca 15-18 min.
Sjokoladefyll
- Smelt sjokolade i vannbad, ha i eggeplommene og likøren. Pisk fløten til mykt skum og bland med sjokoladen. Ha sjokoladefyllet i de avkjølte paiskallene, la stå og stivne i kjøleskap. Pynt med bær og sjokolade.
Tips og triks!
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!