Pai med sjokoladefyll

Skriv ut Del på Facebook

Ingredienser
 

Paideigen

  • 400 gr hvetemel
  • 240 gr meierismør rom temp.
  • 150 gr melis
  • 50 gr mandelmel
  • 2 stk egg

Sjokoladefyll

  • 200 gr sjokolade Jivara 40 %
  • 2 store eggeplommer
  • 0,2 dl kaffelikør
  • 4 dl fløte

Fremgangsmåte
 

Paien

  • Miks fort sammen mel, smør, melis og mandelmel. Ta deigen ut av bollen kna inn eggene for hånd. Ikke fall for fristelsen å ha i mer mel, samle deigen og sett den til avkjøling, da blir den god å jobbe med! Dette er en stor deig og halvparten vil holde til en form på ca 20-24 cm.
  • Settes kaldt i minst 15 min. Kjevles ut, 6 former på 9 cm kles. ( la deigen henge litt over kanten). Prikk deigen med en gaffel og stek den på 190 gr. ca 15-18 min.

Sjokoladefyll

  • Smelt sjokolade i vannbad, ha i eggeplommene og likøren. Pisk fløten til mykt skum og bland med sjokoladen. Ha sjokoladefyllet i de avkjølte paiskallene, la stå og stivne i kjøleskap. Pynt med bær og sjokolade.

Notes

Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Verket.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!