Denne paien lages med en deig som blir laget med varmt vann. Den er veldig stabil og paien kan lages uten å ha den i en form.Dette er en populær pub rett og skal serves kald med en grønn salat ved siden. Litt cumberlandsaus er også veldig godt ved siden av.
Lunch
ca 1 t.
180 C
Ingredienser
- 250 gram svinekjøttdeig
- 250 gram røkt ryggbacon urøkt stripete
- 500 gram svinekjøtt i terninger på 1 cm
- 2 ts havsalt
- 1 ts kvernet hvit pepper
- 0,25 ts kajennepepper
- 1 ss tørket salvie
- for svinegeléen
- 1 halvliter svinekraft
- 2 laurbærblad
- 3 salvieblader
- 1 ts havsalt
- 8 blader blad gelatin
Fremgangsmåte
- Bruksanvisning
- Ha kjøttdeig, bacon og svinekjøtt i en miksebolle og tilsett alle krydderne.
- Bruk hendene og bland godt til det er blandet. Avkjøl til nødvendig. Bløtlegg gelatinbladene i kaldt vann.
- Kok opp svinekraften forsiktig i en liten kjele. Tilsett laurbær- og salviebladene.
- Klem ut overflødig vann fra gelatinen og tilsett den varme kraften.
- Visp til det er oppløst. Krydre godt med salt og pepper.
- Sil kraften gjennom en sil, behold væsken. La avkjøle.
- Skjær det avkjølte varmtvannsbakverket i tredjedeler. Del en tredjedel i to. Disse vil danne bunnen og lokkene til paiene dine.
- Bruk en kjevle til å rulle hver deigbunn til en tykkelse på 1 cm. Lokkene kan være litt tynnere.
- Del kjøttblandingen i to og form til sirkelformer som er omtrent tre fingre høye. Skjær overflødig deig rundt kantene på deigbunnen, og pass på at det er nok igjen til å dekke sidene av kjøttet. Eggvask rundt ytterkanten av konditorbunnen rundt kjøttet.
- Legg lokket på toppen av kjøttet og ta opp bunnen for å møte lokket.
- Klem sammen paibunnen og lokket, trim bort overflødig. Lag et 1,5 cm damphull i toppen og bruk litt av overflødig trim, lag en liten skorstein. Legg på et stekebrett.
- Egg Vask hele utsiden av paien og stek i en forvarmet ovn på 180 C i en time. Etter 20 minutter gir du hele paien en ny eggvask.
- Etter tilberedning overfører du de kokte paiene umiddelbart til et avkjølingsstativ. Åpne skorsteinshullene igjen med baksiden av en teskje, og bruk en kjøkkentrakt (eller lignende) og hell svinegeléen i toppen av skorsteinen. Fyll på hvert tiende minutt ettersom geléen trekker ned.
- Avkjøl i kjøleskapet i minst seks timer før du spiser.
Tips og triks!
En britisk konditordeigstil som bruker varmt vann for å lage deigen, og gir den ganske unike formings- og bakeegenskaper. Denne oppskriften er basert på en av Liam fra Great British Bake Off
OPPSKRIFT
NÆRINGSINFO
500 g universalmel
150 g Brødmel
½ ts salt
125 g usaltet smør
150 g smult
250 ml vann
1 egg
OPPSKRIFT
NÆRINGSINFO
500 g universalmel
150 g Brødmel
½ ts salt
125 g usaltet smør
150 g smult
250 ml vann
1 egg
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!