Pai med svinekjøtt

Skriv ut Del på Facebook Legg til i min samling
Denne paien lages med en deig som blir laget med varmt vann. Den er veldig stabil og paien kan lages uten å ha den i en form.
Dette er en populær pub rett og skal serves kald med en grønn salat ved siden. Litt cumberlandsaus er også veldig godt ved siden av.
Lunch
ca 1 t.
180 C

Ingredienser
 

  • 250 gram svinekjøttdeig
  • 250 gram røkt ryggbacon urøkt stripete
  • 500 gram svinekjøtt i terninger på 1 cm
  • 2 ts havsalt
  • 1 ts kvernet hvit pepper
  • 0,25 ts kajennepepper
  • 1 ss tørket salvie
  • for svinegeléen
  • 1 halvliter svinekraft
  • 2 laurbærblad
  • 3 salvieblader
  • 1 ts havsalt
  • 8 blader blad gelatin

Fremgangsmåte
 

  • Bruksanvisning
  • Ha kjøttdeig, bacon og svinekjøtt i en miksebolle og tilsett alle krydderne.
  • Bruk hendene og bland godt til det er blandet. Avkjøl til nødvendig. Bløtlegg gelatinbladene i kaldt vann.
  • Kok opp svinekraften forsiktig i en liten kjele. Tilsett laurbær- og salviebladene.
  • Klem ut overflødig vann fra gelatinen og tilsett den varme kraften.
  • Visp til det er oppløst. Krydre godt med salt og pepper.
  • Sil kraften gjennom en sil, behold væsken. La avkjøle.
  • Skjær det avkjølte varmtvannsbakverket i tredjedeler. Del en tredjedel i to. Disse vil danne bunnen og lokkene til paiene dine.
  • Bruk en kjevle til å rulle hver deigbunn til en tykkelse på 1 cm. Lokkene kan være litt tynnere.
  • Del kjøttblandingen i to og form til sirkelformer som er omtrent tre fingre høye. Skjær overflødig deig rundt kantene på deigbunnen, og pass på at det er nok igjen til å dekke sidene av kjøttet. Eggvask rundt ytterkanten av konditorbunnen rundt kjøttet.
  • Legg lokket på toppen av kjøttet og ta opp bunnen for å møte lokket.
  • Klem sammen paibunnen og lokket, trim bort overflødig. Lag et 1,5 cm damphull i toppen og bruk litt av overflødig trim, lag en liten skorstein. Legg på et stekebrett.
  • Egg Vask hele utsiden av paien og stek i en forvarmet ovn på 180 C i en time. Etter 20 minutter gir du hele paien en ny eggvask.
  • Etter tilberedning overfører du de kokte paiene umiddelbart til et avkjølingsstativ. Åpne skorsteinshullene igjen med baksiden av en teskje, og bruk en kjøkkentrakt (eller lignende) og hell svinegeléen i toppen av skorsteinen. Fyll på hvert tiende minutt ettersom geléen trekker ned.
  • Avkjøl i kjøleskapet i minst seks timer før du spiser.

Tips og triks!

En britisk konditordeigstil som bruker varmt vann for å lage deigen, og gir den ganske unike formings- og bakeegenskaper. Denne oppskriften er basert på en av Liam fra Great British Bake Off
OPPSKRIFT
NÆRINGSINFO
500 g universalmel
150 g Brødmel
½ ts salt
125 g usaltet smør
150 g smult
250 ml vann
1 egg
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!