Pannacotta med youghurt og hylleblomst

Foto: Shutterstock

Dette er Jamie Oliver sin oppskrift!

Skriv ut Del på Facebook
Lett
12 personer

Ingredienser
 

Pannacotta

  • 3 gelatinblader
  • 400 ml kremfløte
  • 100 g gyllent fint sukker
  • 2 ts vaniljepasta eller en vanilje stang
  • 400 g gresk yoghurt

Pynt

  • 400 g jordbær
  • 4 ss hylleblomstsaft
  • 2 myntekvister

Fremgangsmåte
 

Pannacotta

  • Ha gelatinen i en liten bolle og dekk med kaldt vann.
    Hell kremen i en kjele sammen med sukker og vaniljepasta. Sett blandingen på middels lav varme til den begynner å boble, og slå deretter av varmen. Ta gelatinbladene ut av vannet og visp dem inn i kjelen til de er smeltet, deretter i yoghurten. Når det er glatt og blandet, fordel dem i espressokopper, små glass eller former, plasser dem på et brett dekket med kjøkkenpapir (for å hindre at de glir rundt), avkjøl, dekk til og la det stivne i kjøleskapet over natten.

Pynt

  • Del jordbærene i to eller fire, avhengig av størrelsen. Bland med hylleblomstsaften og la det marinere i en times tid.

Servering

  • Server enten panna cottaen i koppen, glass eller formen, eller velv dem ut på små tallerkener eller fat – den enkleste måten å gjøre dette på er ved å forsiktig dyppe hver kopp i en bolle med kokende vann i 20 sekunder, eller til du får litt bevegelse, og plasser deretter en tallerken oppå og vipp dem trygt ut.
  • Hell over litt jordbær og hylleblomstsirup, plukk over et par søte mynteblader og nyt.
  • Deilig med en klype knuste kjeks ved siden av.

Ernæring

Kalorier: 155kcalCarbohydrates: 16.4gProtein: 4.7gFat: 8.2gMettet fett: 5.3g
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!