Dette er Jamie Oliver sin oppskrift!
Lett

12 personer
Ingredienser
Pannacotta
- 3 gelatinblader
- 400 ml kremfløte
- 100 g gyllent fint sukker
- 2 ts vaniljepasta eller en vanilje stang
- 400 g gresk yoghurt
Pynt
- 400 g jordbær
- 4 ss hylleblomstsaft
- 2 myntekvister
Fremgangsmåte
Pannacotta
- Ha gelatinen i en liten bolle og dekk med kaldt vann. Hell kremen i en kjele sammen med sukker og vaniljepasta. Sett blandingen på middels lav varme til den begynner å boble, og slå deretter av varmen. Ta gelatinbladene ut av vannet og visp dem inn i kjelen til de er smeltet, deretter i yoghurten. Når det er glatt og blandet, fordel dem i espressokopper, små glass eller former, plasser dem på et brett dekket med kjøkkenpapir (for å hindre at de glir rundt), avkjøl, dekk til og la det stivne i kjøleskapet over natten.
Pynt
- Del jordbærene i to eller fire, avhengig av størrelsen. Bland med hylleblomstsaften og la det marinere i en times tid.
Servering
- Server enten panna cottaen i koppen, glass eller formen, eller velv dem ut på små tallerkener eller fat – den enkleste måten å gjøre dette på er ved å forsiktig dyppe hver kopp i en bolle med kokende vann i 20 sekunder, eller til du får litt bevegelse, og plasser deretter en tallerken oppå og vipp dem trygt ut.
- Hell over litt jordbær og hylleblomstsirup, plukk over et par søte mynteblader og nyt.
- Deilig med en klype knuste kjeks ved siden av.
Ernæring
Kalorier: 155kcalCarbohydrates: 16.4gProtein: 4.7gFat: 8.2gMettet fett: 5.3g
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!