Pære og vanilje pai

Oppskrift på paideig finner du her.

Skriv ut Del på Facebook

Ingredienser
 

Kokte pærer

  • 3 dl vann
  • 4 stk gode pærer
  • 150 gr sukker
  • 1/2 stk vaniljestang frøene
  • 15 stk hele kardemommefrø
  • 1/2 stk sitron
  • litt calvados

Vaniljekrem

  • 7,5 dl helmelk
  • 1 stk vaniljestang frøene
  • 1 dl sukker
  • 4-5 ss maizena
  • 6 stk eggeplommer
  • 125 gr smør

Fremgangsmåte
 

Pærene

  • Kok vannet med sukker og krydder, tilsett saft av sitronen og smak til med litt Calvados.
  • Legg skrelte halve pærer i laken og kok til de er knapt møre. La de bli kalde i laken.

Vaniljekrem

  • Varm melken til kokepunktet med vaniljestangen
  • Rør sammen eggeplommer, sukker og maizena.
  • Hell den varme melken i en tynn stråle over eggeblandingen. Sil og ha det tilbake i kjelen.
  • Tykne under konstant røring til blandingen vise ca 82gr C. Settes til kjøling.

Monter paien

  • Paideigen kjevles ut og has i en paiform. La deigen henge over kanten.
  • Ha avkjølt vaniljekrem oppå deigen og legg en halv pære oppå den. Dryss over med hakkede pistasjnøtter. Kjevle ut lokk og dekk formen med den, trykk godt ned slik at bunn og lokk fester seg sammen.
  • Stek på 190 gr. ca 15-18 min.

Notes

Oppskrift på paideig her.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Verket.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!