Paris Brest

Dette var en av de første tekniske oppgavene i Hele Norge baker.

Oppskriften er ikke den samme.

Skriv ut Del på Facebook
kaker
Fransk
45 – 50 min
180 C
Middels
+
+
+

Ingredienser
 

Vannbakkelsrøre

  • 165 g vann
  • 165 g melk
  • 130 g smør
  • 3 g salt
  • 200 g hvetemel her kan glutenfritt brukes.
  • 330 g egg 5 – 6 store egg

Vaniljekrem

  • 325 g melk
  • 125 g kremfløte
  • 80 g eggeplommer fra ca 4 egg
  • 1 stk vaniljestang
  • 45 g maizena
  • 90 g melis

Smørkrem

  • 250 g myknet smør
  • vaniljekremen
  • 300 g hasselnøttpralin

Hasselnøttpralin

  • 250 g hasselnøtter
  • 200 g sukker
  • 120 g vann

Fremgangsmåte
 

Vannbakkels

  • Kok opp vann og smør.
    Ha i alt melet på en gang og rør kraftig over varmen til deigen slipper kjelen. Ha den over i en annen bolle og rør inn ett og ett egg.
    NB ! Pass på så røren ikke blir for tynn. Dem MÅ holde fasongen under steking.
    Ha røren i en sprøytepose. Den kan gjerne ligge kaldt en stund.
  • Bruk en ring fra en springform som mal. Sprøyt ut to tykke ringer ved siden av hverandre. Sprøyt den siste midt på de to under.
    Dryss mandelflak eller hakkede hasselnøtter på toppen.
  • Stek på 180 °C, den MÅ stekes godt. Den skal være sprø på toppen og ikke synke sammen når du deler og fyller den med krem.
  • Der syndet Mange i Hele Norge baker!

Vaniljekrem

  • Kok opp melken med halvparten av maizenaen. Del vaniljestangen, skrap ut frøene og ha i kjelen, kok opp med stangen også.
    Pisk lett sammen egg, melis og resten av maizena. Bland alt og ha alt tilbake i kjelen og kok opp under omrøring.
    NB vær obs, så det ikke blir eggerøre!
    Ha kremen i bolle og sett til avkjøling.

Hasselnøttpralin

  • Stek hasselnøttene i ca 15 min på 180 °C, legg dem i et håndkle og gninav så mye av skallet du får til.
    Smelt sukker og vann til karamell. Tilsett hasselnøtter, rør godt slik at karamellen har fordelt seg godt på nøttene. Lag avkjøle seg på et bakepapir.
    Ha så nøttene i en foodprosessor, og kjør blandingen til den har blitt flytende.

Smørkrem/vanilje/pralinkrem

  • Visp sammen smøret og hasselnøttpralin til det er glatt og mykt, tilsett den kalde vaniljekremen litt eller litt.
  • Ha kremen i en sprøytepose, del vannbakkelsringen på midten og fyll kremen inni i et pent mønster, legg på toppen igjen og sprinkle litt melis på toppen.
    Velbekomme!

Tips og triks!

Man får kjøpt ferdig hasselnøtt pralin på glass.  Man kan også bruke en ferdig vaniljekrem, om man vil gjøre det lettvint.
Det blir veldig godt allikevel!!
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!