Personer 10
Ingredienser
Sukkerbrød
- 125 g sukker
- 4 stk egg
- 125 g hvetemel
- 1 ts bakepulver
Krem til fyll
- 250 g melk
- 75 g sukker
- 30 g maizena
- 2 stk eggeplommer
- 125 g smør
Lake til dynking
- 100 g vann
- 50 g sukker
- 15 g kirch, eller annen alkohol
Fremgangsmåte
Kakebunn
- Visp egg og sukker til eggedosis. Vend mel og bakepulver forsiktig inn. Hell deigen i formen (rundformen skal være 23 cm), ca. 3 cm opp på kantene. Stek på 180’c i ca. 30 min, til den er gyllenbrun.
Krem
- Pisk eggeplommer og sukker i en bolle. Tilsett maisenna og bland. Ha i kokende melk og rør godt. Hell blandingen over i en kasserolle og kok opp. La det koke i 2 min mens du rører godt med en visp. Tilsett halvpasrten av smøret. Avkjøl. Etter avkjøling heller du blandingen over i en bolle og legger i resten av smøret. Visp det hele sammen i en kjøkkenmaskin til kremen får en luftig konsistens
Montering
- Kutt jordbærene i to og legg dem langs innsiden av kanten på en rund form. Skjær kakebunnen i to og legg den ene delen i formen. Dynk kakebunnen med lake ved hjelp av en pensel. Smør krem (halvparten) utover kakebunnen og legg jordbærene midt på. Legg på litt krem og den andre kakebunnen og pensle med lake. Smør resten av kremen utover kakebunnen for å lage en glatt overflate. Sett kaken i kjøleskapet i minst 3 timer.
- Pynt med forskjellige bær
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!