Knallgod Fraisier!

Skriv ut Del på Facebook
Personer 10

Ingredienser
 

Sukkerbrød

  • 125 g sukker
  • 4 stk egg
  • 125 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver

Krem til fyll

  • 250 g melk
  • 75 g sukker
  • 30 g maizena
  • 2 stk eggeplommer
  • 125 g smør
  • 2 kurver Jordbær
  • evt marsipan lokk

Lake til dynking

  • 100 g vann
  • 50 g sukker
  • 15 g kirch, eller annen alkohol

Fremgangsmåte
 

Kakebunn

  • Visp egg og sukker til eggedosis. Vend mel og bakepulver forsiktig inn. Hell deigen i formen (rundformen skal være 23 cm), ca. 3 cm opp på kantene. Stek på 180’c i ca. 30 min, til den er gyllenbrun.

Krem

  • Pisk eggeplommer og sukker i en bolle. Tilsett maisenna og bland. Ha i kokende melk og rør godt. Hell blandingen over i en kasserolle og kok opp. La det koke i 2 min mens du rører godt med en visp. Tilsett halvparten av smøret. Avkjøl. Etter avkjøling heller du blandingen over i en bolle og legger i resten av smøret. Visp det hele sammen i en kjøkkenmaskin til kremen får en luftig konsistens

Montering

  • Del nok jordbær i to til å ha rundt kanten på formen ( se bildet ). Skjær kakebunnen i to og legg den ene delen i formen. Dynk kakebunnen med lake ved hjelp av en pensel. Smør krem (halvparten) utover kakebunnen og ned mellom jordbær og kakebunnen. Del jordbærene i mindre biter og legg dem på kakebunnen. Ha på så mye jordbær at de + bunn når nesten til toppen av formen.
    Legg på litt krem og den andre kakebunnen og pensle med lake. Smør resten av kremen utover kakebunnen for å lage en glatt overflate. Sett kaken i kjøleskapet i minst 3 timer.
    Legg gjerne marsipan på toppen.
  • Pynt med forskjellige bær.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Verket.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!