Pasjonsfruktparfait

Skriv ut Del på Facebook
Dessert
Fransk
8 personer
Kan lages flere dager på forhånd
+
Lett

Ingredienser
 

Til parfait

  • 8 stk pasjonsfrukter eller pasjonsfrukt pure ( kjøpes frossen)
  • 1 stk eggehvite
  • 1 dl melis
  • 2 ss cognac
  • 3 dl kremfløte

Til servering

  • 1 stk pasjonsfrukt
  • ferdig små marengser
  • frukt i biter, mango, fersken, nektarin, plomme etc.

Fremgangsmåte
 

Parfait

  • Del pasjonsfrukten og skrap ut kjøttet og sil vekk stener, evt bruk pure.
  • Visp sammen eggehviten og melis i en bolle. Ha bollen over et vannbad med kokende vann.
    Visp til massen blir tykk, ca 3 min. La den kjølne.
    Rør ned fruktpure og cognac, visp fløten til mykt skum og vend den forsiktig inn.
  • Legg plastfilm i en avlang form ca. 1½ l. Hell i massen.
    La parfaiten stå i fryseren i minst 4 t.
  • Ved servering skjæres den i skiver og serveres med marengser og frukt.
    Bon appetit!
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Verket.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!