Dessert
Fransk
8 personer
Kan lages flere dager på forhånd
Lett
0
Ingredienser
Til parfait
- 8 stk pasjonsfrukter eller pasjonsfrukt pure ( kjøpes frossen)
- 1 stk eggehvite
- 1 dl melis
- 2 ss cognac
- 3 dl kremfløte
Til servering
- 1 stk pasjonsfrukt
- ferdig små marengser
- frukt i biter, mango, fersken, nektarin, plomme etc.
Fremgangsmåte
Parfait
- Del pasjonsfrukten og skrap ut kjøttet og sil vekk stener, evt bruk pure.
- Visp sammen eggehviten og melis i en bolle. Ha bollen over et vannbad med kokende vann.Visp til massen blir tykk, ca 3 min. La den kjølne.Rør ned fruktpure og cognac, visp fløten til mykt skum og vend den forsiktig inn.
- Legg plastfilm i en avlang form ca. 1½ l. Hell i massen.La parfaiten stå i fryseren i minst 4 t.
- Ved servering skjæres den i skiver og serveres med marengser og frukt.Bon appetit!
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!