Høstpatè med kantareller

Skriv ut Del på Facebook
Det er så godt lage noe fra bunnen av. Denne pateèn skal steke i vannbad og kan lages 2 dager før den skal spises. Egner seg supert som forrett eller som en egen rett på koldtbordet og skal serveres kald. Cumberland sause er veldig godt ved siden av.
Porsjoner 6 pers

Ingredienser
 

  • 1/2 ss smør
  • 2 stk sjalottløk skrelt og og skåret i skiver
  • 50 gr loff uten skorper
  • 1 stk eggehvite lett pisket
  • 2 ss fløte
  • 150 gr rent svinekjøtt eller kvernet svinekjøtt
  • 1/2 ts salt
  • 1/2 ts pepper
  • 150 gr fløte pisket
  • 650 gr små kantareller
  • 3 ss olivenolje
  • 1 ts smør
  • 2 dl kraftig hvitvin
  • 2 ss persille hakket
  • litt timian

Fremgangsmåte
 

  • Skjær loffen i skiver, legg den i en bolle og hell over eggehviten og de 2 ss fløte
  • Bland svinekjøttet med loffen og kjør det foodprossessor. Ha deigen i en bolle og avkjøl. Rør deretter i den piskede fløten og avkjøl igjen. Stek kantarellene i oljen, Ha dem i en sikt og la de renne godt av.
  • Stek finhakket sjalottløk. Ha i hvitvin og timian. Reduser til det nesten blir tyktflytende. Avkjøl.
  • Bland så kantareller, sjalottløk og den finhakkede persillen i farsen. tilsett salt og pepper.
  • Smør en form som tar ca 1 l. Ha i farsen, dekk med folie. Stekes i ovn på 170 gr. i ca 35-45 min. Serveres avkjølt med eks. ripsgele, myntegele eller cumberlandsaus. En chutney hadde også vært godt til de milde smakene.

Notes

Denne retten er velegnet som forrett og smaker deilig av kantareller!
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Verket.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!