Denne er fra Great British Bakeoff.
+
+
16 personer
Ingredienser
Krem
- 200 ml kremfløte
- 350 g smør
- 450 g mørk sjokolade 36 % kakaotørrstoff, finhakket
Bunner
- 75 g kakaopulver siktet
- 150 g lys brunt sukker
- 2 ts vaniljepasta
- 375 ml kokende vann
- 200 g smør pluss ekstra til smøring
- 225 g melis
- 3 store egg
- 335 g vanlig mel
- 1 ts bakepulver
- 1 ts bikarbonat / natron
- Til dekorasjonen:
Dekor ( valgfritt selvfølgelig)
- 150 g mørk sjokolade 70 % kakaotørrstoff
- spiselig gullspray
Fremgangsmåte
Krem, sjokoladefudge frosting!
- Hell fløten i en kjele, tilsett smøret og varm opp, rør av og til, til smøret har smeltet. Kok opp rett under kokepunktet og ta av varmen. Tilsett sjokoladen og visp til den er jevn og blank. Hell over i en bolle og la stivne i romtemperatur, mens du visper av og til.
Bunner
- Varm ovnen til 180°C og smør og kle bunnen av tre 20 cm løsbunnede former med bakepapir. Har du ikke det, går det an å dele bunnen, men da må du se an steketiden.
- Ha kakaopulver, lys brunt sukker, vaniljepasta og kokende vann i en bolle og visp sammen til sukkeret har løst seg opp. Sett til side for å avkjøle litt.
- Rør smør og sukker sammen i en egen bolle til det er blekt og luftig, tilsett deretter eggene, ett om gangen, og bland mellom hver tilsetning.
- Sikt mel, bakepulver og bikarbonat / natron sammen i en bolle.
- Tilsett melblandingen i eggeblandingen i tre separate omganger, pisk godt mellom hver tilsetning.
- Vend inn sjokoladeblandingen, del deretter blandingen mellom de tre smurte formene og stek i 25–30 minutter til den har hevet seg og en kakestikke som er satt inn i midten kommer ut ren.
- Ta ut av ovnen, la avkjøle i formene i 5 minutter, og vend deretter ut på rist for å avkjøles.
Pynt
- Til pynt smelter du sjokoladen i en bolle over en panne med lett kokende vann. Så snart sjokoladen er smeltet, fjern bollen fra varmen.
- Legg et ark med acetat på en kald marmorplate og hell den smeltede sjokoladen på acetatet. Bruk en palettkniv og fordel sjokoladen frem og tilbake over acetatet til den begynner å skifte farge og begynner å stivne. Bruk en kniv til å skjære ulike trekantede former.
- Bruk tuppen av kniven, løft hjørnet av acetatplaten av marmorplaten og overfør acetatplaten til en bakeplate. Sett bakeplaten i fryseren til sjokoladen har stivnet hardt.
Montering
- Plasser en av de avkjølte bunnene i en av kakeformene og smør med omtrent en fjerdedel av frostingen. Legg en annen bunn på toppen og fordel med ytterligere en fjerdedel av frostingen. Plasser den gjenværende bunnen på toppen, fordel deretter den resterende frostingen over toppen og sidene av kaken, med en palettkniv.
- Ta sjokoladen ut av fryseren og skrell acetatet vekk fra sjokoladeformene, og avslør trekantene. Plasser sjokoladetrekantene på toppen av kaken og spray med spiselig gullspray.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!