Paul Hollywoods dobbelt-bakte Stilton suffleèr

Foto: Paul Hollywood

Jeg kjøper alltid med meg Stilton når jeg er i London og det er gøy å finne oppskrifter med Stilton ost i.

Skriv ut Del på Facebook
Jeg kjøper alltid med meg Stilton når jeg er i London og det er gøy å finne oppskrifter med Stilton ost i.
10 – 12 min.
+
15 – 20 min.
200 C
+
220 C
6 forretter

Ingredienser
 

Souffle

  • 100 g usaltet smør
  • 100 g vanlig mel
  • 600 ml helmelk
  • 40 g parmesan finrevet
  • 1 ss dijonsennep
  • 2 ss finhakket gressløk
  • 2 ss finhakkede timianblader
  • 4 store egg skilt, spar hvitene
  • 1 stk hvite spar plommen
  • 100 g Stilton smuldret
  • ½ ts salt
  • nykvernet sort pepper etter smak
  • nyrevet muskatnøtt etter smak

Glasuren

  • 80 ml kremfløte
  • 40 g parmesan finrevet
  • 1 eggeplomme fra det separerte egget

Fremgangsmåte
 

  • Smelt smøret i en kjele på middels varme og tilsett melet. Bland godt og kok i 5 minutter, mens du rører kontinuerlig.
  • Mens melet og smøret koker, varmes melken opp til kokepunktet, men ikke kokt. Bland den varme melken gradvis inn i mel- og smørblandingen, tilsett litt om gangen, til du har en tykk, jevn konsistens.
  • Reduser varmen til lav og rør inn parmesan, sennep, gressløk og timian, ta deretter av varmen og la blandingen avkjøle i 5 minutter. Pisk deretter inn de 4 store eggeplommene og bland inn Stilton. Tilsett saltet, smak til med pepper og muskatnøtt, og overfør deretter til en stor bolle.
  • I en separat stor, ren bolle, bruk en håndholdt elektrisk visp til å visp alle 5 eggehvitene til stive topper. Rør en stor skje i osteblandingen, og vend deretter forsiktig inn resten.
  • Hell blandingen i de forberedte formene, ( smøres og meles) fyll til blandingen når ca. 5 mm fra toppen. Bruk løse former da de skal i vannbad.
  • Sett en langpanne med høye kanter på midterste rille i ovnen og hell kokende vann i formen til halvveis opp på sidene av souffleformene.
  • Stek suffléene i 17–20 minutter, til de er hevet og gylne. Ta ut ovnen, ta suffléene ut av stekeformen og la avkjøle i 10 minutter.
  • Kjør forsiktig en kniv rundt kanten av hver form for å løsne suffléene, vend deretter ut på det bakepapir kledde brettet og sett til side. Øk ovnen igjen til 220°C
  • For å lage glasuren, visp fløten, halvparten av parmesanen og eggeplommen til den er blandet. Hell glasuren over hver av suffléene og strø over resten av parmesanen. Stek suffléene igjen, denne gangen i 8–10 minutter, til de er gylne.
  • Ta suffléene av brettet med en stekespade og ha over på et serveringsfat. Topp hver sufflé med litt salat og server med noen sesamfrø kjeks.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!