Pecan pai

Pekanpai
Foto: Shutterstock

Skriv ut Del på Facebook Legg til i min samling
10 + ca 15 min
+
40 – 45 min
180 C
+
200 C
+
+
+

Ingredienser
 

  • 3 store egg romtemperert
  • 120 ml lys sirup gjerne maissirup
  • 100 gram brunt sukker
  • 100 gram sukker
  • 60 gram usaltet smør smeltet og litt avkjølt
  • 1 og 1/2 ts ren vaniljeekstrakt
  • 175 gram hakkede pekannøtter

Fremgangsmåte
 

  • Forvarm ovnen til 200° C, stek på nederste rille
  • Oppskrift på paibunn finner du HER.
    Eller så går det fint å kjøpe en ferdig paibunn, den er ikke søt, men fyllet er søtt nok, så det går fint.
    Kjevle ut paideigen passende til en pai form på ca 22-24 cm i dia. Kle formen forsiktig og skjær av overflødig deig fra kantene.
  • Sett bunnen i kjøleskapet og la deigen avkjøles i 15 til 20 minutter mens ovnen forvarmes.
  • Når ovnen er forvarmet, fjerner du bunnen fra kjøleskapet, dekorer kantene og kle deigen med bakepapir eller folie, pass på å dekke bunnen og sidene. Fyll med erter eller ris, pass på å presse dem opp mot sidene også. Stek bunnen nederst i ovnen i ca 15 minutter eller til kantene på paien begynner å bli lett brune. Ta ut av ovnen, fjern forsiktig bakepapiret (eller folien) Sett tilbake i ovnen og stek i ytterligere 6 til 8 minutter eller til bunnen av paien ser tørr ut.
    Ta bunnen ut av ovnen.
    Reduser ovnstemperaturen til 180°C.

Fyll

  • Visp sammen egg, sirup, brunt sukker og sukker til det er godt blandet.
  • Visp inn smeltet smør og vaniljeekstrakt til det er godt blandet, og rør deretter inn de hakkede pekannøttene. Spar noen fine hele til å pynte toppen av paien.
  • Hell pecan pie-fyllet i den varme forbakte skorpen. Dekk kantene på paien med folie om ønskelig, det for unngå at kantene blir for brune.
  • Sett paien tilbake i ovnen på nederste rille og stek ved 190 i 40 til 45 minutter eller til toppen av paien er stivnet. Hvis paien begynner å bli for brun så dekk den med folie eller matpapir.
  • Ta paien ut av ovnen og la den avkjøles helt i romtemperatur. Skjær den i båter og nyt!

Tips og triks!

Gulam fikk en krukke med cash en gang hver 14 dag og handlet inn alt vi trengte på markedet. Det var lite jeg kjøpte utenom i PXen. 
Han var en stolt mann, som bakte brød, lagde kjøttkaker etc. 
Jeg angrer stort på en ting, at jeg ikke lærte å lage mer indisk mat. Han var veldig dyktig og hadde jobbet som kokk i mange år. 🥰🥰🥰
Kjøkkenet vårt var av den meget enkle typen, så når Gulam hadde fri ble det restaurant på oss 😅
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!