Jeg har mengder av bredbladet persille i urtebedet og vil lage pesto til å ha til vinteren. Kjempegodt til all slags pastaretter!Dette er nesten likt Gremolata som du finner oppskrift på her.
Ingredienser
- 2 dl olivenolje
- 2 håndfuller bredbladet persille
- 30 gram pinjekjerner el. mandler, solsikkekjerner eller andre om du liker det bedre.
- 1 sitron
- 2 fedd hvitløk
- Salt og nykvernet pepper
- parmesan om ønskelig 2-3 ss
Fremgangsmåte
- Ha olivenolje i en blender.
- Skyll bredbladet persille, sentrifuger og ha i blenderen. Ønskes tykk pesto kan mer persille tilsettes.
- Pinjekjerner ristes i en panne og legges i.
- Press saften av sitronen inn i persillepestoen din. Riv også litt av skallet med.
- Skrell hvitløksfettet og tilsett det i blenderen sammen med litt salt og nykvernet pepper.
- Tilsett også litt parmesan om du vil – men det kan sløyfes. Bland pestoen jevnt.Jeg brukte selvfølgelig min Kefalotyra her og. Min greske harde, litt salte deilige ost, som minner Gryere og Parmesan.
Tips og triks!
EGENSKAPER
Persille er en kilde til vitamin C, folat, beta-karoten, kalium og kostfiber. Persille er også en kilde til vitamin E, kalsium og jern. Vitamin C styrker immunsystemet og øker opptaket av jern fra andre matvarer, folat bidrar til å redusere tretthet og utmattelse, mens beta-karoten omdannes til vitamin A i kroppen. Vitamin A bidrar til å opprettholde normal hud og syn. Kalium bidrar til å opprettholde normalt blodtrykk, mens kostfiber er gunstig for fordøyelsen. Vitamin E bidrar til å beskytte cellene mot oksidativt stress, mens kalsium bidrar til å opprettholde normale knokler og tenner. Jern bidrar til normal transport av oksygen i kroppen. Disse egenskapene gjelder ved inntak av minst 100 g av varen. Ved 50 g vare bortfaller egenskapene fra vitamin E, kalsium og jern. Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!