Pitabrød

Skriv ut Del på Facebook

Ingredienser
 

 • Ca 500 g mel du kan gjerne blande grovt og lyst
 • 360 g vann
 • 3 ts tørr gjær
 • 1 ts salt
 • 1 ts sukker

Fremgangsmåte
 

 • Ha gjær, sukker og vann i en mikserskål og bland for å løse opp gjæren. Sett til side i 5-10 minutter til gjæren skummer.
 • Tilsett mel og salt og bland med eltekroken i 6-8 minutter. Alternativt kan du blande ingrediensene for hånd.
 • Avhengig av melet som brukes, kan deigen trenge litt mindre eller mer mel enn denne oppskriften på pitabrød krever. Etter å ha blandet en stund skal deigen til pitabrødet ditt bli en elastisk ball og litt klissete.
 • Når den er klar, dekk deigen med olivenolje, legg i en bolle og dekk med plastfolie og et kjøkkenhåndkle. La den stå på et lunt sted, i minst 20 minutter eller til den dobler størrelsen. Dette er et viktig skritt for denne pitabrødoppskriften. Det gjør pitabrødet luftig og mykt.
 • Ta deigen ut av bollen med hendene. Bruk bare en litt mel hvis deigen er for klissete. Del opp i 6 jevnstore baller rundt 145 g hver.
 • La pitabrødkulene hvile i 15 minutter før de formes. Dette er lar deigen slappe av og bli lettere å forme.
 • For å forme pitabrødet kan du enten bruke en kjevle, eller strekke den med hendene, ca 20 cm i diameter. En kjevle vil gjøre en sprøere pita, mens hånden strekker en mykere, luftigere. Hvis deigen springer tilbake, sett den til side i noen minutter for å hvile og fortsett deretter å rulle igjen.
 • For et mer tradisjonelt utseende på pitabrødet ditt, trykk godt på deigen med fingertuppene for å danne groper eller bruk en gaffel til å lage noen hull på toppen.
  For en raskere bakt pita, varm en ikke-klebende stekepanne til middels varme og tilsett bare litt olivenolje og tørk av overflødig. Stek hvert pitabrød i ca 3 minutter på hver side, til de er litt farget og fortsatt myke. Hvis pannen har lokk, legg på lokket mens du steker dem for å holde fuktigheten inne.
  For en luftigere pita, bruk dampmetoden. Skjær et stykke aluminiumsfolie til størrelsen på pannen din. Ha over sjenerøst med olivenolje på den. Form og legg pitaen din på folien. Hell litt vann i pannen din over middels lav varme – den bør begynne å dampe umiddelbart! Plasser pitabrødet umiddelbart i den og dekk til med lokket. La det dampe i 12-15 minutter. Ta den ut, snu den og stek videre i 2-3 minutter på folien.
  For å gi den mer farge, skyver du den lett med en tresleiv på pannen når du snur pitabrødet.

Tips og triks!

Du kan også steke pitabrødene på plate i stekevnen på 275 C i 7-8 min.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!