Kilde: Matprat.no
4
Ingredienser
Fyll
- 400 g kjøttdeig
- 2 ss olje
- 1 stk. hakket løk
- 2 båter finhakket hvitløk
- 2 ss tomatpuré
- 1 boks hakkede hermetiske tomater
- ca. 1 dl vann
- 1 ss frisk basilikum eller 1 ts tørket
Pizzadeig
- 3 dl lunkent vann
- 0,5 pakke fersk gjær
- 2 ss olje
- 0,5 ts salt
- ca. 7 dl hvetemel
Topping
- 300 g revet hvitost
- 1 stk. rød paprika i terninger
- 2 ss frisk oregano
Fremgangsmåte
- Rør ut gjær i lunkent vann. Tilsett olje, salt og mel. Elt deigen godt sammen, og la den heve til dobbel størrelse.
- Brun kjøttdeig i olje på sterk varme i to omganger. Ha kjøttdeigen tilbake i stekepannen.
- Tilsett hakket løk, hvitløk, tomatpuré, hermetiske tomater og vann. La sausen småkoke i ca. 10 minutter til den tykner. Smak til med salt, pepper og basilikum.
- Kjevle ut deigen. Ha den over på en bakepapirkledd langpanne og fordel kjøttsausen utover deigen. Dryss over revet ost, og ha på paprika.
- Stek pizzaen midt i ovn på 225 °C i ca. 20 minutter.
- Server toppet med oregano og gjerne en frisk salat med en god dressing som tilbehør til pizzaen.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!