Langpannepizza

Skriv ut Del på Facebook
Kilde: Matprat.no
4

Ingredienser
 

Fyll

  • 400 g kjøttdeig
  • 2 ss olje
  • 1 stk. hakket løk
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 boks hakkede hermetiske tomater
  • ca. 1 dl vann
  • 1 ss frisk basilikum eller 1 ts tørket

Pizzadeig

  • 3 dl lunkent vann
  • 0,5 pakke fersk gjær
  • 2 ss olje
  • 0,5 ts salt
  • ca. 7 dl hvetemel

Topping

  • 300 g revet hvitost
  • 1 stk. rød paprika i terninger
  • 2 ss frisk oregano

Fremgangsmåte
 

  • Rør ut gjær i lunkent vann. Tilsett olje, salt og mel. Elt deigen godt sammen, og la den heve til dobbel størrelse.
  • Brun kjøttdeig i olje på sterk varme i to omganger. Ha kjøttdeigen tilbake i stekepannen.
  • Tilsett hakket løk, hvitløk, tomatpuré, hermetiske tomater og vann. La sausen småkoke i ca. 10 minutter til den tykner. Smak til med salt, pepper og basilikum.
  • Kjevle ut deigen. Ha den over på en bakepapirkledd langpanne og fordel kjøttsausen utover deigen. Dryss over revet ost, og ha på paprika.
  • Stek pizzaen midt i ovn på 225 °C i ca. 20 minutter.
  • Server toppet med oregano og gjerne en frisk salat med en god dressing som tilbehør til pizzaen.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!

Relaterte oppskrifter

Del meg da vel!

Anne

Jeg heter Anne Bullen Eek og er opprinnelig fra Hurum i Buskerud, nærmere bestemt Bogen. Der bygger vi nå hus og flytter om ikke så lenge.

Av yrke er jeg sykepleier og jeg er bestemor til Frida og Alfred og jeg er » tante Rundtomkring » til mange andre.

Jeg har mange interesser og en av dem er kjøkkengleder! Jeg liker å bake og lage mat og liker veldig godt å ta i bruk gamle oppskrifter fra min mor og bestemors kokebøker.

Jeg synes at det å planlegge og lage en god middag til venner og familie, er veldig hyggelig.
Jeg har samlet oppskrifter hele mitt voksne liv.

Det er veldig moro med nye smaker, det er spesielt fint å få oppskrifter på mat man har spist hos venner rundt om i verden.
De liker jeg å dele med andre!